Muzika

Pjesma "Afrika" se vratila kući

Pjesma "Afrika" se vratila kući
Foto: Prinscreen YouTube | Pjesma "Afrika" se vratila kući

Pjesma "Afrika" američke rok grupe "Toto" vratila se svojoj afričkoj kući zahvaljujući zvučnoj instalaciji postavljenoj u pustinji Namib.

Nju je postavio nambijsko-njemački umjetnik sa željom da se popularna melodija na tom mjestu zauvijek čuje.

Na neotkrivenoj lokaciji u pustinji Namib dugoj 1.200 milja, nambijsko-njemački umjetnik Maks Sidentof postavio je zvučnu instalaciju pod nazivom "Zauvijek Toto".

Umjetnik je koristio solarne baterije za napajanje cijele instalacije, koja se sastoji od postolja na kojim se nalazi šest zvučnika priključenih na jedan MP-3 plejer na kojem se nalazi pjesma Afrika.

Pustinja na zapadnoj obali južne Afrike stara je oko 55 miliona godina, što je čini najstarijom pustinjom na svijetu i "savršenim mjestom" za postavljanjem instalcije kako je 27-godišnji Sidentof rekao za CNN.

Dodao je da se nada da će se pjesma u pustinji čuti i narednih 55 miliona godina.

Pjesma je pop-kultni fenomen još od njenog objavljivanja 1982. godine, a na YouTubeu u ima više od 440 miliona pregleda.

Zbog toga je ovaj umjetnik želio da oda počast, kako ističe, najpopularnijoj pesmi u posljednje četiri decenije. Dodaje da će se solarne baterije pobrinuti da se pesma odzvanja pustinjom zauvijek.

Sidentof je rekao i da neće otkriti lokaciju gdje se instalacija sa pjesmom nalazi, jer kako navodi, samo najveći obožavaoci ove popularne rok grupe mogu je naći.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije