Muzika

Počeli "Dani ruske kulture" u Bratuncu

Počeli "Dani ruske kulture" u Bratuncu
Foto: Ilustracija | Počeli "Dani ruske kulture" u Bratuncu

BRATUNAC - Koncertom kozačkih i ruskih narodnih pjesama u Domu kulture u Bratuncu večeras je otvorena petodnevna kulturna manifestacija "Dani ruske kulture".

Otvaranje izložbe "Vječna Rusija", koja predstavlja istoriju te zemlje od 10 vijeka do današnjih dana, predviđeno je za sutra.

Na programu je i predavanje o istoriji rusko-srpskih odnosa i životu Srba u Moskvi koje će održati književnica Radmila Vojnović, član Saveza pisaca Rusije i Udruženja književnike Srbije.

Nakon toga biće prikazan ruski film "Ljaguška Boltuška" reditelja Olega Geraskina.

Manifestacija "Dani ruske kulture" u Bratuncu traje do petka, 8. februara, a u okviru nje biće prikazano nekoliko dugometražnih filmova među kojima i filmovi o priznatim ruskim književnicima Aleksandru Puškinu, Mihailu Ljermontovu i Nikolaju Gogolju.

Organizator ove manifestacije je Dom kulture Bratunac uz podršku opštine i Ambasade Rusije u BiH.

Kulturnom programu prethodilo je današnje potpisivanje Povelje o bratimljenju Bratunca i ruskog podmoskovskog grada Rošalja.

Danas je održan i sastanak ruske delegacije sa privrednicima iz Bratunca i regije Birač kojem su prisustvovali i ministri Republike Srpske za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Boris Pašalić, privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Na sastanku je bilo riječi o privrednim potencijalima regije Birač i mogućnostima privredne i trgovinske saradnje sa Podmoskovoskom oblasti.

Ruska delegacija posjetila je nekoliko privrednih kolektiva u Bratuncu sa ciljem sagledavanja privredne strukture ove opštine i mogućnosti investiranja i uspostavljanja određenih oblika saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije