Muzika

Počinje 17. internacionalni džez festival na Zelenkovcu

Počinje 17. internacionalni džez festival na Zelenkovcu
Foto: Ilustracija | Počinje 17. internacionalni džez festival na Zelenkovcu

Na izletištu Zelenkovac, kod Mrkonjić Grada, danas će početi 17. Internacionalni džez festival, na kojem će se predstaviti muzičari iz Holandije, Slovenije, Švajcarske, Srbije, Hrvatske i BiH.

Danas će nastupiti "Tref pik i razbojnik" iz Kozarske Dubice, "Šaman džez" /Shaman jazz/ i "DŽez apstrakcija - Maki i Peđa".

Sutra će se predstaviti "Rej Drma" /Ray Drma/ iz Švajcarske, "DŽezva" /DžeZZva/ iz Slovenije, "Ejot" /Eyot/ iz Niša i Peter Senstius iz Holandije.

U subotu, 29. jula, na festivalu će nastupiti bendovi "Los kozmos" /Los Kozmos/ iz Kutine, "Sandej storis" /Sunday Stories/ iz Sarajeva i "Mentalna terapija" iz Banjaluke.

Festival će biti završen u nedjelju, 30. jula, nastupima "Ju ekspo džeza" /Yu expo jazz/, Dragana Vukovića, "Ševa kvarteta" /Sheva quartet/, "Vibre" i "Balkan džez ekspresa" /Balkan Jazz Expres / iz Banjaluke, te "Ognjen Gotovčević benda" iz Beograda.

Organizator Borislav Boro Janković kaže da je festival ove godine drugačiji jer je u potpunosti usmjeren na džez bendove.

"Suština je da imamo kvalitetan muzički događaj i jedinstven džez festival u regiji i šire. Očekujemo dobru posjećenost, lijepo vrijeme i opuštenu atmosferu", naveo je Janković.

Tokom festivala biće promovisana i zbirka pjesama "Crna riječ" Alekse Jankovića.

Cijena dnevne ulaznice je pet KM, a obezbijeđen je i prostor za kamp. Pokrovitelj manifestacije je opština Mrkonjić Grad. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije