Muzika

Počinje "Varoš fest"

Počinje "Varoš fest"
Foto: N.N. | Počinje "Varoš fest"

KOTOR VAROŠ - U Kotor Varošu večeras počinje Četvrti festival omladinskih pozorišta "Varoš fest" tokom kojeg će, do 28. oktobra, nastupiti više od stotinu mladih glumaca i muzičara iz Slovenije, Srbije i BiH.

Koordinator "Varoš festa" Velimir Dragoljević rekao je da će biti odigrano osam predstava, a novitet je jedna monodrama na repertoaru na kojem su pretežno klasične komedije i komadi koji se bave problemima savremenog društva.

Festival će biti otvoren nastupom teatra "Harlekin" iz Postojne u Sloveniji, a ulaz za sve predstave je besplatan.

Predstavu "Sa prevodom za odrasle" odigraće glumci banjalučkog "Dis tetra", dok će dramski studio "M.A.S.K.E" iz Kostajnice izvesti predstavu "Palata smijeha".

Senad Milanović će odigrati monodramu "Iz tri ugla", a Amatersko kulturno-umjetničko društvo "SU LOLA" iz Subotice odigraće predstavu "Dosije kontrolni".

Mladi glumci domaćeg amaterskog dramskog pozorišta "Jovan Sterija Popović" premijerno će izvesti predstavu "Ničim izazvani".

Nastupom Banjalučkog tamburaškog orkestra u srijedu, 24. oktobra, Dom kulture "Miroslav Miro Pejović", koji je organizator festivala, obilježiće 10 godina rada.

Četvrti "Varoš fest" zatvoriće Mješoviti ansambl BiH predstavom "Mit o crnoj kraljici", koja će biti pripremana tokom radionica koje će se odvijati paralelno sa festivalom.

Organizatori Festivala su Dom kulture "Miroslav - Miro Pejović" iz Kotor Varoša i Centar za kulturu, sport i informisanje.

Festival će biti otvoren u 19.00 časova u bioskopskoj sali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije