Muzika

Poznata imena izvođača na "BiH Color Festivalu"

Poznata imena izvođača na "BiH Color Festivalu"
Foto: Ilustracija | Poznata imena izvođača na "BiH Color Festivalu"

Najšareniji festival u regionu, "BiH Color Festival", već tradicionalno se i ovog ljeta održava 27. i 28. jula na poligonu bescarinske zone u Brčkom, a organizatori su najavili da će jedan od DJ-eva koji će zabavljati publiku biti Karim Mika.

Osim Mikinog, publiku očekuju nastupi velikih DJ imena, koja će na dvije festivalske bine rasplesati posjetioce. Organizatori su za sve posjetioce pripremili mnoštvo najkvalitetnijih boja, koje će obojiti nebo iznad festivalskog prostora. Koncept festivala se zasniva na grupnom bacanju boja na svaki okrugli čas, što će stvoriti poseban doživljaj za sve posjetioce.

Karim Mika je poznati DJ iz Egipta, s trenutnom adresom u Holandiji, gdje se preselio zbog saradnje s megazvijezdom Afrodžekom. Zvijezde s kojima je dijelio DJ pult su Dejvid Geta, Kelvin Heris, Tiesto, Hardvel, kao i mnogi drugi.

Program ovogodišnjeg festivala upotpuniće i DJ/producentski duo "Radiology" iz Hrvatske. Bez obzira na to što su s naših prostora, to ih nije spriječilo da "zakucaju" na sam vrh svjetske scene, pobijedivši na "Hardwellovom remix" takmičenju 2016. godine.

Posjetioce će rasplesati i "Drop Department", koji polako, ali sigurno krči sebi put i osigurava mjesto među vodećim imenima evropske i svjetske elektronske scene. Ovaj sarajevski duo predstavlja vodeće izvođače u elektronskoj muzici u ovom dijelu Evrope, čije trake sviraju svi svjetski superstar DJ-evi, između kojih su i Tiesto, Dejvid Geta, "The Chainsmokers", Niki Romero, Fedi le Grand, Robin Šulc, Zed, Krider i mnogi drugi.

U Brčko dolazi i Mladen Tomić, regionalnoj publici dobro poznata DJ zvijezda, zatim Endrju Meler, autor sa preko 60 izdanja u diskografiji, i poznati novosadski DJ i producent Vladimir Aćić, koji sada muziku stvara pod pseudonimom Avoid.

Ovogodišnje festivalske bine će izgledati potpuno drugačije, "Main stage" će ove godine ukrasiti i velika krila leptira, koji je zaštitni znak festivala. "Hammer stage" je zamišljen u obliku kocki, koje će biti ispunjene rasvjetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije