Muzika

Preminuo muzičar Tom Peti

Preminuo muzičar Tom Peti
Foto: Ilustracija | Preminuo muzičar Tom Peti

Američki kantautor i gitarista Tom Peti preminuo je u Kaliforniji, u 66. godini života, saopštila je njegova porodica.

On je u ponedeljak ujutru pronađen u svom domu u Malibuu bez svijesti i sa srčanim zastojem, nakon čega je prebačen u bolnicu, prenosi BBC.

"Umro je mirno u 20:40 (po lokalnom vremenu) u prisustvu porodice, prijatelja i kolega iz benda", izjavio je njegov dugogodišnji menadžer Toni Dimitriades.

Peti je bio najpoznatiji kao frontmen grupe "Tom Petty and the Heartbreakers", a autor je hitova poput "American girl", "Free Fallin", "Refugee" i mnogih drugih.

On je bio jedan od osnivača grupe "Traveling Wilburys" krajem 80-ih godina prošlog veka, u kojoj su pored njega bili Bob Dilan, Roj Orbison, Džef Lin i Džordž Harison.

"To je šokantna, uznemirujuća vijest. On je bio sjajan izvođač, prijatelj i nikada ga neću zaboraviti", rekao je Bob Dilan na vijest o Petijevoj smrti.

Peti je rođen na Floridi 1950. godine, a prema navodima, riješio je da postane muzičar nakon što se rukovao sa Elvisom Prislijem.

Nedavno se vratio s turneje kojom je obilježio 40 godina rada s bendom, a proteklog ljeta svirao je u londonskom Hajd parku.

Sa bendom je izdao 13 albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije