Muzika

Prijateljstvo okrunjeno koncertom

Prijateljstvo okrunjeno koncertom
Prijateljstvo okrunjeno koncertom

BANJALUKA - Koncert pod nazivom "One tri" biće održan u srijedu u Kulturnom centru Banski dvor s početkom u 20 časova, a banjalučkoj publici će pjevati Maja Tatić, Svjetlana Ceca Vidović i Ružica Čavić-Tomićević.

Govoreći o ideji za zajednički koncert, Čavić-Tomićevićeva je navela da je ona proistekla iz dugogodišnjeg druženja.

"Želimo da pevamo za svoju dušu, ali onda i da tu svoju dušu prenesemo na publiku. Želimo takođe da  ljudima koji se bave muzikom pokažemo da može da bude drugačije nego što je sada, da može da bude lepše i bolje i pozitivnije. Ideja je da pokažemo koliko volimo da pevamo i da koristimo taj dar koji nam je dat", istakla je ona.

Koncert će biti neki vid muzičkoscenskog performansa, a tri ovdašnjoj publici dobro poznate pjevačice izvodiće, pored svojih, i neke dobro poznate svjetske i domaće hitove. Tatićeva je navela da će repertoar činiti numere koje razgaljuju srce i dušu, ali i one uz koje biste se napili u kafani.

"Pružićemo publici nešto više od same muzike. Besplatne ulaznice su već podijeljene, ali za sve one koji budu željeli da dođu naći će se mjesto više. I to je još jedan pokazatelj da Banjaluka treba veliku koncertnu dvoranu. Sve tri smo različitih pjevačkih senzibiliteta, a opet se dobro uklapamo, od boje glasova do svega ostalog", navela je Tatićeva.

Vidovićeva je dodala da se njih tri poznaju veoma dobro, da među njima nema konkurencije niti sujete, te da su iz tih razloga odlučile da prirede zajednički koncert, koji će, ne samo one, već i publika dugo pamtiti.

Napomenula je da će one svoj repertoar izvoditi uz pratnju orkestra, u kojem su, između ostalih, Božana TodorovićUbović, harmonika, i Zoran Vujić, perkusije.

Ove tri dame imaće i goste, a to će biti Milan Vidović na harmonici i violinistkinje Aleksandra Pereula i Biljana Radulović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije