Muzika

Promocija domaćih muzičkih snaga

Promocija domaćih muzičkih snaga
Foto: Ilustracija | Promocija domaćih muzičkih snaga

BANJALUKA - Muzički festival "#SlušajDomaće #Vol2" biće održan u četvrtak u banjalučkom kafeu "Rock Symphony". Publici će se predstaviti domaći bendovi KOB, "Logic System Disorder", "Neuro", "Multicultus" i "Tupas Mene".

Vanja Cvijanović, gitarista i pjevač benda KOB, ističe da je ovaj festival dobra prilika za sve bendove koji vrijedno rade i slijede svoje ideje i ciljeve.

"Festival nam je posebno drag i značajan zbog toga što se promoviše isključivo domaća scena. Veoma je teško pomjeriti nivo scene s nule, trenutno se svi zajedno borimo za svaku priliku i promociju", rekao je Cvijanović.

Otkrio je da će svirati autorske pjesme, kao i neke pjesme izvođača koje  poštuju i vole.

"Svi bendovi koji će u četvrtak nastupiti s nama dolaze s istom idejom. Poznajemo se i mislim da će prvenstveno biti super atmosfera i dobro druženje, a publika će to prepoznati", dodao je.

Frontmen benda "Logic System Disorder" Dario Berg istakao je da će ovaj sastav publici predstaviti sedam autorskih numera od 15, koliko bend ima, a pored toga će odsvirati i dvije obrade.

"Vremenski smo ograničeni jer više bendova nastupa, pa smo birali sedam pjesama koje smatramo da najbolje predstavljaju raznolikost našeg benda, a dvije obrade koje sviramo su možda više poznate publici koja nas prvi put čuje, pa da im ne bude potpuno neugodno što ne znaju tekstove", rekao je kroz šalu Berg.

Dodaje da ovaj festival mnogo znači unapređenju lokalne muzičke scene i da se nada da će "#SlušajDomaće #Vol2" postati tradicija.

"Ne može postojati niti jedna negativna stvar u vezi s tim da se pet bendova okupi i uz dobro druženje predstavi svoj rad publici. Svaki bend je unikatan i kvalitetan na svoj način i biće definitivno za svakog po nešto", istakao je Berg.

Dražan Pozderović Oskar, iz benda "Neuro", naglašava da će ovaj sastav premijerno predstaviti tri nove numere, koje će uskoro biti objavljene.

"Autorskoj sceni ne nedostaje rada i entuzijazma i dobri rezultati su vidljivi. Uz još bolju podršku publike i medija siguran sam da će rezultati biti još bolji. Ovo su odlični bendovi s ozbiljnim i kvalitetnim radom iza sebe. Biće zadovoljstvo slušati ih u četvrtak sve na istom mjestu", rekao je Oskar.

Strahinja Nikić iz benda "Multicultus", takođe, ističe da je ovaj festival prilika da bend predstavi nove pjesme.

"Ovakvi događaji su dobri za autorsku scenu. Šteta je velika što se događaji tog tipa ne održavaju češće. Ne bi bilo loše napraviti putujući festival, odnosno da mi muzičari budemo putujući muzičari. Grupa bendova zajedno ode od grada do grada i promoviše svoj rad", rekao je Nikić.

Gitarista benda "Tupas Mene" Dragan Moconja najavljuje premijeru nove numere za koju će krajem mjeseca biti objavljen i video-spot.

"Svaki festival autorske muzike je jako bitan, naročito u našem gradu. Mjesto gdje autorski bend može da priča svoju priču i gdje će publika doći isključivo radi tog benda svakako znači puno i podstiče nas da radimo i dalje", rekao je Moconja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije