Muzika

"Rock simfonija" muzikom rastjerala kišne oblake

"Rock simfonija" muzikom rastjerala kišne oblake
"Rock simfonija" muzikom rastjerala kišne oblake

Povodom obilježavanja 20 godina postojanja Omladinskog komunikativnog centra (OKC), na banjalučkoj tvrđavi Kastel održan je još jedan sjajan koncert orkestra "Rock simfonija".

Ulaznica je bila simbolična. Svi građani koji su uživali u nastupu orkestra kartu su platili knjigom, a prikupljene knjige će u narednom periodu biti donirane bibliotekama širom države.

Dragan Moconja, gitarista i jedan od osnivača "Rock simfonije", ističe da je ovo bila odlična akcija kojoj se ovaj muzički sastav sa zadovoljstvom odazvao. Dodaje da se prije koncerta cijeli orkestar pribojavao vremenskih uslova, zbog kiše koja je padala u gradu na Vrbasu.

"Bilo je lijepo vrijeme tokom tonske probe, međutim kasnije se nebo otvorilo i dio Kastela je bio poplavljen. Dvoumili smo se da li ćemo uspjeti održati koncert. Iz Hidrometeorološkog zavoda RS su nam javili da kiša više neće padati, tako da smo ipak nastupili, i odziv publike je, uzevši u obzir vremenske prilike, bio odličan", rekao je Moconja.

Banjalučane koji su posjetili Kastel prije koncerta zagrijavao je bend "Chally Poppers", koji svira obrade čuvenog sastava "Red Hot Chilli Peppers". Nakon njihovog nastupa, "Rock simfonija" je koncert na Kastelu otvorila numerom "Revolucija" benda "Tupas Mene", čiji su članovi ujedno i osnivači ovog orkestra.

Zajedno s njima publici su se predstavili i mališani iz dječjeg hora "Mama Vox", koji su pjevali numeru "Zemlja", legendarnog sastava EKV.

"Osim mališana iz ovog hora, imali smo i goste iz Srbije u orkestru, a nastupili su i banjalučki muzičari Momir Nikić iz benda 'Balkan Express' i Vanja Cvijanović iz sastava KOB", dodao je Moconja.

Gitarista ističe da je ovo bila odlična akcija i da su prikupili veliki broj knjiga, koje će naći svoje mjesto u bibliotekama širom države.

Prikupili smo veliki broj knjiga i veoma nam je drago zbog toga", kazao je Moconja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije