Muzika

"Rock simfonija" spremna za prvi koncert u Sarajevu

"Rock simfonija" spremna za prvi koncert u Sarajevu
Foto: N.N. | "Rock simfonija" spremna za prvi koncert u Sarajevu

Poznati banjalučki orkestar "Rock simfonija" nastupiće 19. januara u klubu "Coloseum" u Sarajevu. Ovo će biti prvi nastup banjalučkog orkestra pred sarajevskom publikom, koja je dugo iščekivala nastup banjalučkih muzičara.

"Za koncert u Sarajevu pripremili smo omaž našeg sveukupnog repertoara. S obzirom na to da ćemo prvi put svirati pred publikom u Sarajevu, imamo u planu da im predstavimo izabrane pjesme našeg cijelog repertoara da im što bolje prezentujemo 'Rock simfoniju'", rekao je Dragan Moconja, gitarista i jedan od osnivača banjalučkog orkestra.

Ovaj muzičar dodaje da je orkestar veoma uzbuđen pred polazak u Sarajevo te da svi članovi naporno rade na pripremama. "Želimo da ostavimo što bolji utisak pred publikom. Naša želja je da napravimo koncert koji će se pamtiti", rekao je Moconja. 

On je dodao da će orkestar izvesti već dobro uvježban repertoar, tokom čije pripreme se ekipa koja stoji iza imena "Rock simfonija" pretvorila u jednu veliku porodicu. 

"Tako bolje i lakše funkcionišemo. Naravno, kao pred svaki koncert, a posebno kad je neka vrsta premijere u pitanju, postoji ta neka pozitivna trema", naglasio je Moconja.

Što se tiče repertoara "Rock simfonija" će predstaviti mješoviti izbor pjesama, gdje će publika moći da uživa u pjesmama domaće i strane produkcije. 

"Želimo da predstavimo sve što je 'Rock simfonija' uradila od početka pa do sada, tako da ćemo zadovoljiti i ljubitelje stranog, a i ljubitelje domaćeg repertoara", dodao je Moconja.

Orkestar će ovaj put nastupiti bez gostiju, a na bini u Sarajevu će se naći postava od 50 muzičara.

"Subotu 19. januar zabilježite u kalendaru, mi vas očekujemo u 'Coloseumu'. 'Rock simfonija' se sprema da otvori nove vidike i pruži vam zvuk koji do sada niste čuli. Dođite da zajedno budemo dio jedne velike priče", poručio je Moconja publici u Sarajevu pred najavljeni koncert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije