Muzika

Rundek i "Ekipa" daruju spot za Novu godinu

Rundek i "Ekipa" daruju spot za Novu godinu
Foto: PrintscreenYoutube | Rundek i "Ekipa" daruju spot za Novu godinu

Kao novogodišnji poklon obožavaocima, Darko Rundek i „Ekipa“ objavili su danas singl i spot „Crni dusi“, koji je snimljen na nedavno održanom zagrebačkom koncertu u ispunjenoj velikoj dvorani Doma sportova.

„Rundek i 'Ekipa' vam čestitaju Novu godinu i žele svako dobro! Evo i poklončića iz Doma sportova, koji je za sve nas napravio Aron Kovačić. Hvala vam na podršci i lijepim trenucima koje smo proveli zajedno. Vidimo se, nadamo se, sljedeće godine. Živjeli!“, poručuju Darko i „Ekipa“.

Bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basist Roko Crnić, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, violinistkinja Isabel Catala i multiinstrumentalista Dušan Vranić-Duco čine „Ekipu“, Rundekov bend okupljen za ovogodišnju turneju "Apocalypso Now", kojom je proslavljana 20. godišnjica izlaska njegovog albuma Apocalypso.

Crni dusi su objavljeni upravo na kultnom albumu Apocalypso 1997. godine, a prije njihovog živog izvođenja u Domu sportova, Rundek i „Ekipa“ su se jesenas oglasili i singlom i spotom Tamni jorgovan, odnosno novom studijskom verzijom pjesme Tigidigi Regge sa njegovog albuma Ruke (2001).

Koncert 16. decembra pred oko 7.000 posjetilaca u zagrebačkom Domu sportova za Rundeka i „Ekipu“ predstavljao je veliko finale šestomjesečne turneje "Apocalypso Now", na kojoj su svirali ukupno pred više od 120.000 ljudi, samostalno na beogradskom stadionu „Tašmajdan“, u Skoplju, Osijeku, Ljubljani, Zadru i Domu sportova u Zagrebu, kao i na festivalima „In mjuzik“, „Arsenal fest“, „Bir fest“, „Nišvil“, Šabački ljetnji festival...  

(RTS)

 

Darko Rundek i „Ekipa“ 31. decembra (u 21) nastupaju na dočeku Nove 2018. godine na Trgu slobode u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije