Muzika

Saradnja Balkan Expressa i Ivane Peters rezultirala "Lovcem na keš"

Saradnja Balkan Expressa i Ivane Peters rezultirala "Lovcem na keš"
Foto: Ilustracija | Saradnja Balkan Expressa i Ivane Peters rezultirala "Lovcem na keš"

Banjalučki rokenrol bend "Balkan Express" objavio je novi singl pod nazivom "Lovac na keš", koji je snimljen u saradnji s poznatom pjevačicom Ivanom Peters.

Članovi banjalučkog benda ističu da je pjesma nastala prije nekoliko godina te da je predviđena da se nađe na albumu "Balkan Expressa".

Ipak, kako je istakao gitarista ovog sastava Momir - Momo Nikić, odlučili su da pjesmu objave kao najavu pred veliki solistički koncert, koji će održati u Banjaluci na tvrđavi Kastel.

"Prije osam godina smo nastupali zajedno s grupom 'Negativ' na 'Hard Rock radio festu'. Pustio sam Ivani radnu verziju pjesme, njoj se jako dopala i odmah poslije njenog nastupa, oko jedan čas poslije ponoći, otišli smo do studija i snimili njenu dionicu", rekao je Nikić.

Novi stari singl je snimljen u banjalučkom studiju "Oksigen", a produkciju, aranžman kao i tekst singla "Lovac na keš" potpisuje Momir Nikić uz sugestije ostalih članova "Balkan Expressa".

Kako Nikić navodi, banjalučki bend ovim singlom planira da najavi novi studijski album, koji bi uskoro trebalo da bude realizovan.

"Imam kompletan album u glavi, samo treba da ga realizujem", dodao je Nikić.

Publika će imati priliku da čuje "Balkan Express" na predstojećem "Kastel Rock festu", gdje će ovaj bend održati solistički koncert.

"Bend će nastupiti 16. avgusta u sklopu 'Kastel Rock festa', gdje će se i ova pjesma naći na repertoaru, a po završetku i video-spot, koji je u procesu produkcije. Video-spot će biti u formi stripa. Naslovnu stranu stripa je dizajnirao talentovani student Akademije umjetnosti iz Banjaluke Danijel Janković", dodao je Nikić.

Članovi benda planiraju da po izlasku spota započnu i promociju novog singla "Lovac na keš".

Gitarista benda "Balkan Express" Momir Nikić ove godine proslavlja 40 godina aktivnog rada na muzičkoj sceni. Zajedno s bendom "Balkan Express" ostavio je neizbrisiv trag na rokenrol sceni grada na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije