Muzika

Sassja: Nova pjesma opisuje svaki dio planete

Sassja: Nova pjesma opisuje svaki dio planete
Sassja: Nova pjesma opisuje svaki dio planete

Mlada reperka iz Tuzle Sassja objavila je novi singl i video-spot pod imenom "Jemen", koji je objavljen nakon osam mjeseci pauze i tri singla s albuma "Taktički praktično".

Kako sama reperka kaže, "Jemen" je prekrasna i emotivna pjesma, njoj jedna od najdražih s albuma, koja je samo čekala pravi video-spot da dodatno dočara temu.

"Tema Jemena je tema koja me najviše boli i o kojoj ću sigurno još pisati. Utrošili smo mnogo vremena da uskladimo muziku s energijom i pričom koju tekst nosi, pa mi je zbog toga možda ova pjesma tako prirasla srcu", naglašava Sassja.

Reperka je dodala da je puno mržnje na sve strane i da se svako snalazi kako najbolje zna, često ne gledajući oko sebe. Treba vidjeti i tuđu borbu, priznati je, te shvatiti da mi nismo jedini kojima treba pomoć.

"Tvorac instrumentala 'Kantriman' mi je slao instrumentale koji su se zvali po gradovima, državama, pokrajinama iz cijelog svijeta. Takve instrumentale i danas šalje. Jedan od njih se zvao 'Jemen' pa smo tako ostavili i naziv pjesme. Nije bitno koji je dio svijeta, tekst opisuje skoro svaki ćošak planete", dodala je Sassja.

Naglašava da se s njim odlično slaže, te da su i ranije sarađivali.

"Mi se super razumijemo i u neku ruku smo kao bend. Album ne bi imao takav zvuk, niti bih ja sama, kao Sassja, bila to što jesam da nije 'Kantrimana'. Skupa smo radili pjesme na albumu, pa tako i ovu stvar, a već radimo i muziku za nove pjesme. Odličan mi je taj balans dubstepa, reggea i repanja na takve podloge i vjerujem da ćemo napraviti još čudesa", naglasila je Sassja.

Režiju za spot potpisuje David Bole, za kojeg Sassja kaže da je kroz ekranizaciju pjesme želio da prikaže zatvorenost ljudi u betonu, kao i slobodu kojoj čovjek po prirodi teži, a samu ekranizaciju pjesme je napravio u Ljubljani.

"Smrznula sam se tokom snimanja, naročito u scenama na betonu. Snimali smo odmah poslije Nove godine, minus je bio veliki, snijeg, i tresla sam se cijeli dan. Nikakva slojevitost u oblačenju tada ne pomaže. Divan je bio dan kad smo snimali scene u prirodi. Slovenija je krasna, kao i naša država, s tim da je gore sva ta ljepota nekako više dostupna i možda malo cjenjenija", naglasila je Sassja.

U najavi koncert sa Marčelom i "Elementalom"

Ova mlada reperka najavljuje i nastup u Zagrebu sa poznatim sastavom "Elemental", na velikom koncertu koji će se održati u Domu sportova 5. marta.

"Upravo sam sada u Zagrebu, gdje ću se naći s bendom. Nastupiću kao gost 'Elementala' na tom velikom koncertu, a sa mnom će biti i reper Marčelo. Spremićemo nešto jako posebno za taj dan. Veselim se dijeliti binu sa takvim carevima i napravićemo ludnicu sigurno", naglasila je Sassja.

Reperka je i ranije sarađivala s pjevačicom "Elementala" Remi, za koju je imala samo riječi hvale.

"Pisala sam Remi da uradimo pjesmu skupa. Mislila sam da ćemo napraviti neku premoćnu žensku stvar i, eto, zaista jesmo. Šot je isto car i cijeli bend je nekako iz istog svijeta kao i ja, nije teško družiti se sa takvim ljudima", dodala je Sassja.

Najavljuje da je već u pripremama za nova studijska izdanja, te da trenutno snima spot čija je premijera najavljena za mart ove godine.

"Spot će biti ludilo, uvjerena sam, mnogo se zabavljamo sa pripremama za snimanje. Ovog mjeseca sam u Zadru, nakon toga slijedi koncert s 'Elementalom', a i još par koncertnih iznenađenja za koje ćete uskoro znati. Nove pjesme konstantno radimo i moguće da ćete i čuti neku krajem godine", naglasila je Sassja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije