Muzika

Skrillex otvara Sea Dance festival

Skrillex otvara Sea Dance festival
Skrillex otvara Sea Dance festival

Jedan od najpopularnijih izvođača elektronske muzike Skrillex, nastupiće 14. jula na plaži Jaz, na otvaranju Sea Dance festivala.

Sa ukupno osam osvojenih Gremi nagrada, Skrillex trenutno drži rekord među izvođačima elektronske muzike i jedan je od pet najplaćenijih elektronskih muzičara na Forbsovoj listi.

Skrillex nadilazi elektronsku muziku i kao zvanično jedan od deset najuticajnijih muzičara današnjice na "Billboard Social 50" listi.

Ovaj višestruko nagrađivani američki producent već je 2014. gostovao na glavnoj bini Exit festivala. Oduševljen festivalom i atmosferom na tvrđavi, odlučio je da ostane i zatvori Dance Arenu, zbog čega je propustio let, pa je rezervisao privatni avion i ostao u Novom Sadu do kraja festivala.

Ovog puta je promijenio plan turneje, kako ne bi propustio nastup na Sea Dance festivalu.

Skrillex, čije je puno ime Soony John Moore, muzičku karijeru je počeo kao pevač i gitarista kultne američke grupe From First To Last, sa kojima je čak išao i na Warped turneje u periodu od 2004. do 2007. Ubrzo potom kreće u samostalne vode kao izrazito talentovan producent i za veoma kratko vrijeme je postigao planetarnu popularnost zahvaljujući singlovima "Scary Monsters and Nice Sprites" i "Bangarang", kao i kroz različite muzičke projekte sa brojnim predstavnicima elektronske muzičke scene.

Tokom protekle godine, zajedno sa drugim hitmejkerom Diplom, izdao je album pod nazivom Jack Ü, što mu je na nedavnoj dodjeli Gremi nagrada, donijelo nove dvije zlatne gramofonske statuete i to za najbolju dens numeru "Where Are You Now" urađenu u saradnji Justinom Biberom, kao i za najbolji dens album "Skrillex and Diplo present Jack Ü".

(NN, b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije