Muzika

"Smotra folklora" u Kozarskoj Dubici okupila 150 učesnika

"Smotra folklora" u Kozarskoj Dubici okupila 150 učesnika
Foto: rtv-kd.com | "Smotra folklora" u Kozarskoj Dubici okupila 150 učesnika

U Kozarskoj Dubici održana je tradicionalna "Smotra folklora", koja je okupila oko 150 učesnika iz Srbije i Republike Srpske.

Članovi folklornih ansambla sinoć su se najprije predstavili defileom kroz grad i kratkom igrom na graskom trgu u Kozarskoj Dubici, a zatim je "Smotra folklora" nastavljena igrom i pjesmom u sportskom centru. 

U ime grada domaćina, manifestaciju je otvorio predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić, koji je zaželio dobrodošlicu učesnicima i naglasio značaj i tradiciju održavanja "Smotre folklora". 

"Brojnost publike potvrđuje da je `Smotra folklora` jedna od najljepših manifestacija u okviru `Dubičkog ljeta`", rekla je direktor Centra za informisanje i kulturu opštine Kozarska Dubica Dijana Kondić. 

Ona je dodala da posebno raduje što ove godine prvi put u smotri učestvuje KUD "Abrašević" iz Kragujevca. 

"Centar za informisanje i kulturu ove godine je po 12. put sakupio brojnu mladost, ljubitelje naše izvorne pjesme, a nadamo se da ćemo istrajati u tom zadatku i narednih godina", dodala je Kondićeva. 

Ona je zahvalila opštini Kozarska Dubica koja je generalni pokrovitelj ove manifestacije, te prijateljima preduzetnicima i predstavnicima javnih i privatnih preduzeća koji su pomogli organizaciju manifestacije, a posebno kompanijama "Mlijekoprodukt" i "Eronet". 

Kondićeva je zahvalila folklornoj sekciji "Una" iz Kozarske Dubice, koja je zajedno sa Centrom za informisanje i kulturu uradila značajan dio posla u vezi sa organizacijom "Smotre folklora". 

Na sinoć održanoj smotri u Kozarskoj Dubici nastupili su članovi KUD "Abrašević" iz Kragujevca, pjevačka grupa Akademskog društva Novi Beograd, članovi muške i ženske pjevačke grupe KUD-a "Knešpolje" iz Knežice, folklorna sekcija "Una" i Bošnjačka zajednica kulture "Preporod". 

Manifestacija je okupila brojnu publiku, poštovaoce narodne pjesme i igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije