Muzika

Spektakl koji su pokvarile sitnice

Spektakl koji su pokvarile sitnice
Foto: N.N. | Spektakl koji su pokvarile sitnice

Nekoliko stotina parkiranih dvotočkaša ispred tvrđave Kastel tokom dvije noći i njihov defile ulicama Banjaluke preko dana, uz odličnu svirku regionalnih i evropskih bendova, nesvakidašnja je slika koja će ostati u sjećanju građana pri pomisli na drugo izdanje Moto-festa, održanog u toku vikenda iza nas u organizaciji Moto-kluba "Stršljen".

Nažalost, pomenutu sliku i manifestaciju koja slavi ljubav prema motociklizmu pokvarilo je neodgovorno ponašanje pojedinaca iz organizacije. Prva noć, u kojoj su nastupili "Ce Sudaka" iz Španije, "Dedi kul tribjut Cukero" iz Italije, te regionalne zvijezde "Kanda, Kodža i Nebojša", "Hladno pivo" i "Let 3", u najmanju ruku završila je skandalozno. Velike pauze između nastupa bendova i suviše sporo mijenjanje binske opreme, naime, učinilo je da koncert grupe "Let 3" počne kasno, te da nakon tek nekoliko odsviranih pjesama bude prekinut. 

"MK 'Stršljen', sram vas bilo! Tonsku probu smo imali danas u jedan, čekamo nastup preko 12 sati i sada ne možemo da nastavimo", poručio je publici Zoran Prodanović Prlja, pjevač grupe "Let 3", koja se uz izvinjenje poštovaocima bez svoje volje povukla sa bine. Vjerni obožavaoci ovog alternativnog sastava iz Rijeke, koji su ostali do kraja večeri, sa negodovanjem su napustili tvrđavu Kastel.

Uprkos ovom propustu, pojedinci iz organizacije ni druge noći ništa nisu naučili na greškama. Iako su se organizatori, ruku na srce, potrudili da ove godine boljom produkcijom i većom binom na atraktivnijem mjestu naprave spektakularniji događaj, vatromet i odličnu svirku "Zabranjenog pušenja" i "Brkova", kako to obično i biva, pokvarile su sitnice. Nekolicina novinara zamoljena je da napusti bekstejdž jer, navodno, Šemsi iz "Brkova" smeta njihovo prisustvo pri koncentraciji za nastup, a na pitanje kako da rade svoj posao, obezbjeđenje je novinarima kazalo da će Sejo Sekson poslije nastupa proći kroz masu i da će davati izjave među nekoliko hiljada ljudi. Ovim gestom nije iskazano nepoštovanje samo prema novinarima, nego i prema bendovima, jer je obezbjeđenju dopušteno da govori u njihovo ime. Ipak, gostujuće bajkere koji su došli sa svih strana bivše Jugoslavije i ovaj put treba pohvaliti. Oni su u pauzama između dvije vožnje uzornim ponašanjem i veselim druženjem uz muziku i pokoju čašu piva još jednom pokazali da su najzahvalnija publika, te da stereotipi iz holivudskih filmova koji ih drže za loše momke u stvarnom životu ne piju vode.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije