Muzika

Srednjoškolci iz Prijedora najavljuju koncert: Muzikom do ekskurzije

Srednjoškolci iz Prijedora najavljuju koncert: Muzikom do ekskurzije
Foto: N.N. | Srednjoškolci iz Prijedora najavljuju koncert: Muzikom do ekskurzije

Muzička grupa "The Bachs", koju je osnovalo sedam učenika trećeg razreda Muzičke škole "Savo Balaban" iz Prijedora, najavljuje koncert, koji će biti održan 26. aprila u Pozorištu Prijedor, a putem kojeg žele da prikupe novčana sredstva za odlazak na ekskurziju u Grčku.

Ova grupa mladih umjetnika je već nastupila na mnogim kulturnim dešavanjima, a u planu im je da najavljenim koncertom prikupe 5.000 KM.

Učenici koji čine ovu grupu sviraju različite instrumente, pjevaju, komponuju, pišu muziku, poeziju i slikaju.

Razredni starješina i organizator koncerta Ina Ritan ističe da su djeca samoinicijativno došla na ideju da pokrenu ovaj projekat.

"U prethodnom periodu djeca su nastupala na mnogim kulturnim manifestacijama. Pošto nisu u mogućnosti da sami snose troškove ekskurzije, predložili su da pokrenemo ovu grupu i organizujemo koncert putem kojeg će prikupiti novac", istakla je Ritanova.

Ona je u razgovoru za "Nezavisne" dodala da je kapacitet Pozorišta Prijedor 300 mjesta, te da će biti pušteno u prodaju 300 ulaznica po cijeni od 10 KM.

"U prodaji će biti i 100 bjanko karata ukoliko neko od građana nije u mogućnosti da prisustvuje koncertu, a ipak želi da donira novac", dodala je Ritanova.

Takođe je dodala da će se, osim najavljenog koncerta, ova talentovana grupa predstaviti naredne sedmice kulturnom večeri, koja će biti organizovana u holu Pozorišta Prijedor.

"Oni planiraju da naredne sedmice organizuju kulturno veče u holu Pozorišta, koje će biti svojevrsna najava za koncert. Na ovoj kulturnoj večeri djeca će prezentovani svoju umjetnost, čitaće svoju poeziju, kao i predstavljati djela rađena tehnikom ulje na platnu", naglasila je Ritanova.

Istakla je da će tokom kulturne večeri ova grupa izvesti i repertoar klasične muzike koji se nalazi u njihovoj redovnoj nastavi.

Ovi sjajni muzičari obećavaju kvalitetan nastup i vrhunsko izvođenje. Nadaju se odlasku u Atinu na matursku ekskurziju, a sigurni su da će opravdati povjerenje publike.

Sami učenici napominju da odlično funkcionišu kao grupa jer su svi u istom razredu, dobro se poznaju i nadaju se da će uspjeti realizovati do kraja ideju i otići svi na matursku ekskurziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije