Muzika

Sto godina od rođenja Frenka Sinatre (VIDEO)

Sto godina od rođenja Frenka Sinatre (VIDEO)
Sto godina od rođenja Frenka Sinatre (VIDEO)

NJUJORK - Bio je miljenik žena, prijatelji su mu bili predsjednici Amerike i šefovi mafije - planetarna zvijezda prije Elvisa Prslija i Bitlsa, Frenk Sinatra sutra bi napunio 100 godina.


"Plavooki" ili "Glas" kako su ga nazivali obožavaoci, rođen je 12. decembra 1915. godine u Nju Džerziju, u porodici siromašnih italijanskih imigranata.

Muzikom je rano počeo da se bavi, prvo u maloj grupi, a zatim samostalno. Vrlo brzo počeo je da niže uspjehe, stičući na milione fanova širom svijeta.

Nakon procvata roka, koji je zadao ozbiljan udarac njegovoj karijeri, Sinatra se okreće Holivudu. Za ulogu u filmu "Odavde do vječnosti", 1953. osvojio je Oskara za najboljeg epizodnog glumca.

Od tada se paralelno bavi glumačkim i pjevačkim poslom. Prodao je više od 250 miliona ploča i nastupio u skoro 60 filmova.

Poput prave zvijezde, čitavog je života punio stranice žute štampe svojim brakovima - četiri puta se ženio, brojnim ljubavnim aferama, vezama s mafijom i sklonošću ka piću.

U Holivudu postoji priča da je sahranjen sa paklom cigareta i flašom burbona.

Njegova muzika, najčešće inspirisana ljubavlju, postala je vanvremenska, a svojim specifičnim glasom i dalje oduševljava stare i stvara nove obožavaoce.

Umro je u noć 14. maja 1998. godine od srčanog udara, a Las Vegas, grad koji nikada ne gasi svijetla, zoru je dočekao u mraku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije