Muzika

"Stounsi“ objavili album poslije 11 godina (VIDEO)

"Stounsi“ objavili album poslije 11 godina (VIDEO)
"Stounsi“ objavili album poslije 11 godina (VIDEO)

Grupa "Rolingstouns“, poslije 11 godina, objavili su novi studijski album "Blue & Lonesome", sastavljen od 12 bluz pjesama.

Članovi benda ušli su u studio sa idejom da snime rok album, ali su, vježbajući bluz numere, odlučili da krenu drugom stazom. Za samo tri dana, snimili su bluz album.

"Bilo je super brzo i zaista veoma zabavno uraditi nešto tako brzo. Nisi imao zapravo vremena da bilo šta analiziraš, razmišljaš i dosnimavaš. Nisam znao da li je dobro to što smo uradili, radili smo brzo i na kraju, kada smo preslušali, iskoristili smo sve pjesme“, izjavio je AP-u Mik Džeger.

Bend je album snimao u studiju "Britiš gruv“ u zapadnom Londonu, a na njemu se nalaze obrade pjesama Džimija Rida, Litla Voltera, Edija Tejlora i drugih.

Erik Klepton, koji je snimao u istom studiju, svira gitaru u dvije numere, dok Džeger svira usnu harmoniku.

Ideja da snime bluz album došla je nakon što je Kit Ričards predložio da odsviraju Blue & Lonesome Memfisa Slima kako bi se zagrijali.

"Nismo namjeravali da snimimo bluz album. To jednostavno nismo mi, ali na kraju smo shvatili da smo zapravo napravili baš to“, izjavio je Ričards.

Džeger je počeo da predlaže sve više umjetnika čije pjesme bi mogli da obrade.

"Mik je zapravo predložio najveći broj pjesama. I znate kako je to, kada ste u bendu, ono što pjevač želi da uradi, to je ono što svi radimo i na taj način dobiješ najbolje“, dodao je Ričards.

AP najavljuje i da će 12. decembra u 300 američkih bioskopa tokom samo te večeri biti prikazan film The Rolling Stones Ole Ole Ole!: A Trip Across Latin America, sa snimcima sa ovogodišnje turneje benda po Latinskoj Americi, uključujući istorijski nastup na Kubi.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije