Muzika

Sutra počinje Exit

Sutra počinje Exit
Foto: N.N. | Sutra počinje Exit

NOVI SAD - Novi Sad će ovog vikenda ugostiti još jedan cijeli grad sastavljen od 55.000 turista iz preko 70 zemalja svijeta koji će od četvrtka do nedel pohoditi 18. po redu Exit, zvanično najbolji evropski veliki festival.

Čak i dan ranije, atmosfera se već može prepoznati po punim kafićima i prodavnicama u kojima se govore brojni svjetski jezici, a žurka u "Exit" kampu na Štrandu već je počela.

Tamo će večeras, ali i narednih dana biti direktno prenošene završne utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu na velikom ekranu.

I ovogodišnji "Exit" će biti otvoren uz spektakl na glavnoj bini.

Festivalske kapije otvaraju se sutra u 19 sati, a nakon nastupa rok kantautorke LP, tačno u 22.40 satiu okviru ceremonije otvaranja nastupiće jedna od najvećih baletskih zvijezda našeg doba - Sergej Polunjin uz "Almazian Symhony" i vatromet na kraju ceremonije.

Od 23.30 sati nastupa art-pop senzacija Fiver Rej, a 00.55 sati na scenu izlazi popularni trio "Migos".

Ovoj listi zvijezda u narednim danima pridružiće se od svjetskog Ð-a broj 1 Martina Gariksa, preko originalne Grejs Džouns, pa sve do liste zvijezdi na "mts Dance Areni" koju predvode Riči Hotin, Maseo Pleks, Solomun i Nina Kravic.

Na glavnu binu dolaze i najveći hitmejker našeg vremena Dejvid Geta, ali i rep zvijezda Frenč Montana, dok nas širom tvrđave očekuje i mnoštvo gitara, od rege himni Zigija Marlija, do žestokih rifova grupa "Madball", "Dog Eat Dog", "Brujeria" i "Bombers", uz mnoštvo starog i novog pank zvuka, od "Cockney Rejects" pa sve do aktuelnih sastava kao što su "Slaves" i "Idles".

Aktuelna trip-hop kraljica Sevdaliza, bas zvezde "Delta Heavy" i "Loadstar", te hitmejkeri Zhu, Jaks Džouns, "Ofenbać" ili "Disciples", samo su dio ponude na tvrđavi koja će do jutarnjih časova da bude krcata uz haus i tehno zvijezde.

Nakon što su četvorodnevne ulaznice razgrabljene juče u toku dana, u prodaji su samo još četvorodnevne VIP Gold, kao i ulaznice za pojedinačne dane.

Aktuelne cijene ulaznica iznose po 2.990 dinara za prva tri dana, dok za posljednje veče ulaznice koštaju 3.590 dinara.

Zamjena vaučera za festivalske narukvice već je u toku i to na tri zamenska mjesta, u centru Novog Sada, ispred Srpskog narodnog pozorišta, u EXIT kampu, kao i na centralnom mjestu za zamjenu preko puta glavne kapije festivala (kod Lovotursa).

Svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju da ih zamijene za narukvice, dok se dnevne ulaznice ne mijenjaju za narukvice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije