Muzika

Sutra u podne novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

Sutra u podne novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije
Foto: N.N. | Sutra u podne novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

BANJALUKA - Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije izvešće sutra u podne novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Dirigent orkestra Banjalučke filharmonije ove godine biće stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, maestro Aleksandar Kojić, najavljeno je iz Banjalučke filharmonije.

Iz Filharmonije navode da će solistkinje biti Banjalučanke - sopran Dunja Simić, poznata umjetnica evropskog renomea sa zavidnim koncertnim i operskim opusom, i Maja Manojlović, mlada uspješna vokalna umjetnica sa već izgrađenom regionalnom karijerom.

Na programu će se naći kompozicije najljepšeg novogodišnjeg repertoara, sastavljenog od djela umjetničke, popularne, ali i zabavne muzike.

Iz Banjalučke filharmonije navode da će koncert direktno prenositi Radio-televizija Republike Srpske, te da će, osim publike u sali Banskog dvora, koncert moći da prate i gledaoci pored malih ekrana širom Republike Srpske.

Sa ovako koncipiranim programom, koji obuhvata široku lepezu umjetničkih žanrova, kvalitetnim dirigentom i sjajnim solistkinjama, iz Banjalučke filharmonije navode da su se potrudili da publici obezbijede, kao i svake godine, doživljaj i pravo uživanje u vrhunskoj muzici, koju izvode sa puno entuzijazma.

Održavanje novogodišnjeg koncerta Banjalučke filharmonije je podržao grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije