Muzika

The Books of Knjige: Povratak na muzičku scenu

The Books of Knjige: Povratak na muzičku scenu
The Books of Knjige: Povratak na muzičku scenu

"Nasmijan i zdrav" naziv je novog singla popularne organizacije "The Books of Knjige" (TBOK) s Cetinja, a crnogorski montipajtonovci pripremaju i svoj prvi dugometražni igrani film.

Numera "Nasmijan i zdrav" stigla je dvije godine poslije prethodne objavljene pjesme "Svuda oko tebe".

"Ovaj put nas je na objavljivanje singla podstaklo potpisivanje ugovora s beogradskom izdavačkom kućom 'Lampshade Media', koja forsira digitalna izdanja i muzičke platforme kao što su 'Deezer', 'Spotify' i 'iTunes'. Oni će se u budućem periodu baviti i našim 'YouTube' pravima, tako da konačno možemo napraviti malo reda na tom polju jer je internet pretrpan raznim TBOK klipovima koje postavlja svako ko stigne", rekao je Zonjo, jedan od članova sastava.

"The Books of Knjige" je crnogorska humorističko-muzička i televizijska organizacija, aktivna od početka devedesetih godina, a čine je, pored Zonje, Popaj, Gajo i Goran.

"Ljudi nas više identifikuju s TV skečevima, neobičnim reklamama i radio-emisijama nego s muzikom koju stvaramo, ali i to je bitan segment našeg rada još od albuma 'Moja domovina' iz 2000. godine", naveli su oni.

Pored muzičara koji stalno sarađuju sa TBOK - Dejana i Gorana Antovića, Tine Džankić, Jovana Šatrića, kao "special guest star" na novoj numeri pojavio se i čuveni hrvatski saksofonista Jakša Jordes, koji svira s najznačajnijim bendovima i izvođačima tamošnje scene.

Organizacija TBOK je posebno popularana u Crnoj Gori, mada u posljednje vrijeme bivaju sve viđeniji u okolnim državama, prije svega Srbiji i Bosni i Hercegovini. U njihovim humorističnim nastupima često postoji doza kritike prema vlasti, crkvi, pa čak i prema samoj ljudskoj prirodi. Često se bave ismijavanjem pojedinih televizijskih emisija, kao i nekih javnih ličnosti iz različitih oblasti.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije