Muzika

Tom Jork: JuTjub krade umjetnost kao nacisti

Tom Jork: JuTjub krade umjetnost kao nacisti
Tom Jork: JuTjub krade umjetnost kao nacisti

LONDON - Frontmen alternativne rok grupe Radiohead, Tom Jork, tvrdi da je JuTjub preoteo kontrolu nad umjetnošću na način na koji su to činili nacisti za vreme Drugog svjetskog rata.

U intervjuu koji je dao italijanskom listu Republika, britanski muzičar je rekao da nikada ne koristi pomenuti internet servis za razmjenu sadržaja, kao ni Gugl, za pretraživanje muzike.

"Postavljaju reklame ispred svakog sadržaja i tako zarađuju ogromne svote novca, a umjetnike ne plaćaju ili im daju neku siću", naveo je on.

"To je po njima u redu. Ali, ukoliko se desi da ne mogu da izvuku profit, onda kažu kako to nije fer", ogorčeno će Jork.

Na pitanje kako muzičari danas mogu da zarade od muzike, on je rekao da nema riješenje za taj problem.

"Samo znam da oni (JuTjub, Gugl) zarađuju na radu velikog broja umjetnika koji ne dobijaju ništa za uzvrat. Kreatori tih servisa se bogate, a ne umjetnici", istakao je poznati muzičar.

"Oni su preuzeli kontrolu nad umjetnošću baš kao i nacisti tokom Drugog svjetskog rata. Zapravo, kao što to rade i svi drugi tokom rata, uključujući i Engleze - kradu umjetnost od drugih zemalja", zaključio je Jork.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije