Muzika

"Tribunija" jubilej proslavili koncertom

"Tribunija" jubilej proslavili koncertom
Foto: N.N. | "Tribunija" jubilej proslavili koncertom

TREBINJE - Mješoviti hor "Tribunija" iz Trebinja, pod dirigentskom palicom profesorice Stanke Gudelj i klavirskom pratnjom maestra Boba Vučura, obilježio je u prepunoj Dučićevoj sali Muzeja Hercegovine u Trebinju 10 godina uspješnog rada.

U pitanju je nasljednik nekadašnjeg Gradskog hora, koji je pod nazivom "Tribunija" nakon dugogodišnje stanke obnovio rad u oktobru 2007. godine i dobio ime po starom imenu Trebinja, okupivši četrdesetak pjevača. Dirigent, profesorica Stojanka Gudelj, kaže da se pored decenije postojanja hora obilježava i 125 godina horskog pjevanja u Trebinju.

"Učestvovali smo na gotovo svim svečanostima, priredbama i drugim javnim nastupima u Trebinju, istočnoj Hercegovini i u inostranstvu, u vremenu u kojem je najlakše bilo početi, a najteže se održati, i to zahvaljujući velikom trudu i radu, gdje druženje i putovanja drže članove na okupu i nadam se da ćemo se još dugo držati", kazala je nakon koncerta Gudelj, ističući želju da im se pridruži što više mladih članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije