Muzika

U Banjaluci festival dječijeg muzičkog stvaralaštva 'Mali kompozitor'

U Banjaluci festival dječijeg muzičkog stvaralaštva 'Mali kompozitor'
Foto: N.N. | U Banjaluci festival dječijeg muzičkog stvaralaštva 'Mali kompozitor'

BANJA LUKA - Festival dječijeg muzičkog stvaralaštva "Mali kompozitor“ biće održan večeras u na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Riječ je o dječijem muzičkom festivalu jedinstvene koncepcije i jedini je ove vrste u BiH, a održava se na Međunarodni dan djeteta. 

"Mali kompozitor“ već godinama omogućava aktivno učešće djece u svakoj njegovoj sferi - mališani su kompozitori, tekstopisci, izvođači, voditelji i jedini žiri na festivalu. 

U centralnoj festivalskoj večeri biće izvedeno 15 kompozicija, a najbolje od njih će izabrati četvoročlani dječiji žiri. Kao i prethodnih godina, organizator je obezbijedio i mogućnost telefonskog glasanja, tako da će glasovi publike predstavljati petog člana žirija tokom izbora tri najbolje festivalske kompozicije. 

"U proteklih jedanaest godina festival 'Mali kompozitor' je prepoznao više od dvije stotine talentovane djece iz čitave BiH, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad s najboljim muzičkim pedagozima regiona. Osnovni cilj festivala je afirmacija samostalnog dječijeg i literarnog stvaralaštva, te motivacija i podsticanje djece na dalji rad" - kazao je direktor festivala Mladen Matović. 

Organizator festivala je udruženje "Art puls“, iz kojeg su naveli da se "Mali kompozitor“ već godinama bavi i specifičnim oblicima inkluzije djece i njihovih porodica, te da je UNICEF i ove godine partner festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije