Muzika

U Mostaru noć sjećanja na grupu "Smak"

U Mostaru noć sjećanja na grupu "Smak"
U Mostaru noć sjećanja na grupu "Smak"

MOSTAR - Muzički centar “Pavarotti” u Mostaru organizuje noć sjećanja legendarnu rock grupu “Smak” u četvrtak 8.10. sa početkom u 21 sat.

Na koncertu će prisutni moći da uživaju u njihovim najpoznatijim numera  u izvođenju mostarskog muzičara Delić Elvedina, a nakon toga bit će prikazana projekcija njihovog čuvenog koncerta u beogradskoj Kombank areni. Ulaz je slobodan.

Odlaskom Borisa Aranđelovića, jasno je da više nećemo vidjeti grupu “Smak” u najpoznatijoj postavi. Njegova smrt je kraj vjerovatno najznačajnije rock priče na ovim prostorima.

Perjanice jugoslovenskog rock'n'rolla, kako su ih zvali kritičari, okupili su se 1971. godine u postavi: Radomir Mihajlović Točak – gitarist, Slobodan Stojanović Kepa – bubnjar, Lazar Ristovski – klavijaturist, Zoran Milanović – basist i Boris Aranđelović – pjevač.

Nakon „brušenja“ na mnogim većim i manjim nastupima, publici postaje jasno da Smak, u stvari, čine muzički virtuozi.

Slijede albumi koji će obilježiti jednu muzičku epohu i stvoriti veliku masu sljedbenika te rock grupe: „Smak“, „Crna dama“, „Zašto ne volim sneg“, „Cirkus“, „Stranice našeg vremena“…

Bezvremeni singlovi sa tih albuma: „Ulazak u harem“, „El dumo“, „Šumadijski bluz“, „Plava pesma“, „Daire“ i mnogi drugi, rasprodani su u vrtoglavim tiražima, a svaki mladi bend tog vremena se trudio da ih ima u svom repertoaru, nastojeći tako dostići sviračku virtuoznost svojih idola.

(Bljesak)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije