Muzika

U petak počinje "Desant na Drvar"

U petak počinje "Desant na Drvar"
U petak počinje "Desant na Drvar"

U okviru manifestacije "Kulturno ljeto Drvar" 24. i 25. jula biće organizovan 10. rok festival "Desant na Drvar".

Deseto izdanje festivala i ove godine će okupiti bendove iz BiH i Srbije:

Program festivala:

24.07.2015 - Petak

Javna Proba - Drvar

Voodoo Mojo – Banjaluka

Prljavi Inspector Blaža i Kljunovi - Beograd

25.07. - Subota

Javna Proba – Drvar

Uzemljenje – Beograd

Dža ili Bu - Beograd

Festival se održava na istoj lokaciji već šestu godinu. Sve je počelo 2006. kad je u Drvaru organizovan prvi “Ex-Yu Rocks” čiji su organizatori Partnerski omladinski pokret-POP koji predstavlja zajedničku inicijativu od preko 35 omladinskih organizacija širom Bosne i Hercegovine, a za cilj ima razviti, podržati i povezati omladinski aktivizam, omladinske centre i omladinsku kulturu u bivšoj Jugoslaviji.

Nakon te godine RRS Drvar u sklopu manifestacije “Kulturno ljeto Drvar” pored ostalih kulturno obrazovnih aktivnosti, organizuje i Rock Festival “Desant na Drvar”. Ideja o nazivu festivala “Desant na Drvar” je potekla od jednog od prvih učesnika, koji je dao značajan doprinos afirmaciji i održavanju festivala, a to je Rambo Amadeus.

Lokacija na kojoj se održava Festival je na samom ulazu u Drvar iz pravca Bosanskog Petrovca u sklopu Kompleksa 25. Maj-Titova Pecina.

Ovaj kompleks predstavlja kulturno–istorijski spomenik iz vremena drugog svjetskog rata i tokom godine na ovu lokaciju dolazi veliki broj turista iz zemlje i inostranstva, pa posjetioci Festivala mogu da uživaju u eksponatima iz tog vremena, Titovoj pećini, prelijepom parku i naravno čistom zraku, kojeg ne nedostaje u ovim krajevima.

(Mondo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije