Muzika

U2 dobitnici nagrade "MTV Global Icon"

U2 dobitnici nagrade "MTV Global Icon"
Foto: Screenshoot | U2 dobitnici nagrade "MTV Global Icon"

Irski rok sastav U2 ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja "MTV Global Icon"”, koje će im biti uručeno na predstojećoj 2017 MTV EMA dodjeli u Londonu, 12. novembra.

Bend će obilježiti ovaj događaj velikim besplatnim koncertom na londonskom Trgu Trafalgar u subotu, 11. novembra, a dio nastupa biće emitovan sljedeće večeri tokom MTV EMA dodjele.

Pored benda U2, MTV je najavio da će svjetska DJ zvijezda Dejvid Geta takođe nastupiti u subotu veče na Trafalgaru, ali i na samoj dodjeli, u nedjelju 12. novembra, gdje će premijerno izvesti novi singl "“Dirty Sexy Money”" sa Čarli XCX i Frenč Montanom.

Ovogodišnji dobitnici "“MTV Global Icon" nagrade, Bono, Edž, Lerri i Adam, koji već četiri decenije čine U2, jedan od najvećih bendova svih vremena, iza sebe imaju 13 studijskih albuma prodatih u više od 157 miliona kopija, čak 22 Gremi nagrade, nominaciju za Oskara i članovi su Rokenrol Hol of Fejma od 2005. godine.

Pored snažanog djelovanja na muzičkoj sceni, veliki uticaj ostvaruju i kroz najrazličitije kampanje koje za cilj imaju jačanje socijalne pravde i ljudskih prava.

“"Songs of Experience”", 14. album benda, na kojem se nalaze pjesme "“You're The Best Thing About Me”" i "“Get Out Of Your Own Way”", biće objavljen 1. decembra.

Prethodni dobitnici “"MTV Global Icon”" nagrade su Grin Dej, Ozi Ozborn, Eminem, Vitnei Hjuston, Kvin and Bon Džovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije