Muzika

Umro jedan od osnivača grupe Beastie Boys (VIDEO)

Umro jedan od osnivača grupe Beastie Boys (VIDEO)
Umro jedan od osnivača grupe Beastie Boys (VIDEO)

Džon Beri, originalni član hip-hop grupe Beastie Boys umro je u četvrtak ujutru u bolnici u Danversu (Masačusets) u 52. godini.

Džon Beri III, Berijev otac, potvrdio je tu vijest za "Rolling Stone" i izjavio da je njegov sin patio od demencije, koja se pogoršala posljednjih mjeseci.

Beri je smislio naziv za grupu Beastie Boys još kad su bili tinejdžeri. Bio je đak Volden škole u Njujorku sa Mikom Dajmondom, a grupa je formirana u julu 1981. kada su im se pridružili Adam Jauh i Kejt Šelenbah.

Prve nastupe imali su u Berijevom starom stanu na Menhetnu, gdje su se okupljale manje grupe ljudi kojima se dopadao njihov pank zvuk.

Beri je svirao na prvom albumu grupe “Polly Wog Stew” snimljenom za 171A studio u novembru 1982. Nedugo potom je napustio grupu, što je zatim učinila i Šelenbah.

Beri je bio član i nekoliko drugih bendova, među kojima i Even Worse, Big Fat Love, Highway Stars i Bourbon Deluxe.

Beastie Boys nisu zanemarili Berijevu ulogu u bendu. Kada su uključeni u Rokenrol dvoranu slavnih 2012, Horovic je pročitao govor, koji je napisao Adam Juh i pomenuo Džona kao jednog od osnivača. Juh je nedugo kasnije umro od raka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije