Muzika

Virtuoznim nastupom Dragan Sredojević otvorio Bemus

Virtuoznim nastupom Dragan Sredojević otvorio Bemus
Virtuoznim nastupom Dragan Sredojević otvorio Bemus

BEOGRAD - Virtouznim izvođenjem "Bramsovog koncerta u D-duru" violinista Dragan Sredojević uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS-a pod upravom maestra Bojana Suđića otvorio je sinoć u Kolarcu 48. Bemus.

Prije nastupa soliste "Marijanskog teatra" iz Sant Peterburga, publici u Kolarcu obratio se Svetislav Božić, kompozitor i umjetnički direktor Bemusa.

"Nadam se da ćete imati prilike da uživate u veštini, duhu i sasvežđu velikih umetnika koji će nastupiti u okviru programa Bemusa. Potrudićemo se da prevaziđemo naše elementarne slabosti i da uz muziku ostanemo madi, duhovno potentni i netruležni" kazao je Božić.

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić naglasila je da je Bemus osnovan 1969. godine i da do danas predstavlja najznačajniji festival umjetničke muzike u Beogradu.

"Naš grad je ponosan na ovu prepoznatljivu manifestaciju. Pozdravljam vas u ime Skupštine grada i želim vam puno sjajnih koncerata.Čast mi je da otvorim 48. Bemus", kazala je Jevtić.

Sutra će u okviru programa Bemusa na "Koncertu mladih muzičara" u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda predstaviti Nemanja Belaj (violina), Vuk Božilović (klavir) i Nenad Ivović (klavir).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije