Muzika

Z.E.T od Šipova, muzički festival kao temelj bolje budućnosti

Z.E.T od Šipova, muzički festival kao temelj bolje budućnosti
Z.E.T od Šipova, muzički festival kao temelj bolje budućnosti

ŠIPOVO - Festival Z.abave, E.kologije i T.urizma "Z.E.T. od Šipova" biće održan od 15. do 17. jula na jedinstvenoj lokaciji izletišta Janjske otoke u Šipovu. Prvog dana festivala publici će se predstaviti banjalučki bend "Tupas mene", a frontmen benda Davor Tojčić ističe da će bend na ovom festivalu publici ponuditi fond autorskih pjesama koje treba da se nađu na njihovom albumu.

"Cilj nam je da promovišemo naše pjesme. Najavljujemo album već dugo vremena, ali bili smo zauzeti svirkama i drugim obavezama. Donijeli smo odluku da nam je sada primarna stvar završetak albuma i nadamo se da će do kraja godine biti gotov", naglasio je Tojčić.

Frontmen je istakao da je pozitivno iznenađen listom ostalih izvođača i kvalitetom koji oni sa sobom donose.

"Ja vjerujem da će festival biti uspješan. Iako je tek prvi, lokacija na kojoj se održava i lista bendova obećavaju mnogo. Ekipa koja je pristupila organizaciji ovog festivala radi jako ozbiljno svoj posao", dodao je Tojčić.

Pjevač je istakao da organizacija svakog kulturnog događaja u bilo kojoj sredini doprinosi promociji te sredine, i ističe da je "Z.E.T. od Šipova" dobar temelj za unapređenje turističkih potencijala ovog mjesta.

"'Z.E.T. od Šipova' je jako pozitivna stvar, ali festival sam ne može ništa da promijeni u toj sredini ako ljudi sami ne nastave raditi na unapređenju. Ovo je samo neki vid reklame koji bi trebalo nadograditi radom koji će doprinijeti stvaranju neke bolje budućnosti", dodao je Tojčić. 

Tokom trajanja ovog festivala posjetioci će, osim u nastupu benda "Tupas mene", moći uživati u nastupima bendova "Ispad!", "Ritam nereda", "Psihomodo pop", "Krugovi u žitu", "The Babe Barbarella", "Irie FM", "Zoster", "Atheist Rap" i "Ničim izazvan".

Paketi ponude festivala "Z.E.T. od Šipova"

Za sve zainteresovane posjetioce festivala "Z.E.T. od Šipova" obezijeđen je kamp kapaciteta do 1.000 mjesta. Osim toga, organizovan je prevoz iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara. Posjetioci imaju na raspolaganju i paket ponudu koja podrazumijeva kamp mjesto, prevoz autobusima, kartu za sva tri dana trajanja festivala po cijeni od 40 KM.

Osnovni paket bez prevoza podrazumijeva mjesto u kampu i ulaznice za tri dana festivala i on se prodaje po cijeni od 15 KM.

Paket trodnevnih ulaznica bez kampa i prevoza se prodaje po cijeni od 10 KM. "Z.E.T. kamp" imaće tuševe, vodu, sanitarne čvorove, struju, besplatan wi-fi signal, a obezbijeđeni su hrana i piće. Svim posjetiocima festivala na raspolaganju je besplatan prevoz autobusom iz centra Šipova do lokacije Janjske otoke, gdje se održava "Z.E.T. od Šipova", kao i parking u centru Šipova tokom trajanja festivala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije