Muzika

"Z.E.T." prijeti da postane važna tačka na muzičkoj mapi

"Z.E.T." prijeti da postane važna tačka na muzičkoj mapi
Foto: Promo | "Z.E.T." prijeti da postane važna tačka na muzičkoj mapi

Muzički festival "Z.E.T. od Šipova" okupio je velika muzička imena iz BiH i regiona, te privukao pažnju brojnih ljubitelja prirode i zabave.

Nakon fantastičnih koncerata prvog i drugog dana, publici na Janjskim otokama u subotu uveče, posljednjeg festivalskog dana, predstavili su se sastavi "Shangai Street Fight", "Zemlja gruva", "Hladno pivo" i "Ritam nereda".

Festival je osim odličnog muzičkog programa svojim posjetiocima obezbijedio i radionice na temu održivog razvoja i ekologije, kao i izlete na izvor rijeke Janj i posjetu prašumi Janj.

Posjetioci koji su učestvovali u ovim programima istakli su da se "Z.E.T. od Šipova", kao i "OK fest", razlikuje od većine drugih muzičkih festivala upravo zbog netaknute prirode.

Nakon dnevnih radionica u čekanju nastupa popularnih bendova, mnogi gosti su uživali u kampu koji su organizatori postavili unutar festivalske zone.

U "Z.E.T." kampu zabavljali su se uz zvuke akustične gitare, roštilj i popularnu igru "hrkljuš" iz humoristične emisije "Top-lista nadrealista".

Muzički program posljednjeg dana festivala počeo je u kasnim popodnevnim časovima, kada je na binu izašao banjalučki bend "Shangai Street Fight". Ovaj sastav je autorskim numerama privukao veliki broj posjetilaca, koji su iz kampa uz prve gitarske rifove prelazili u festivalsku zonu.

Nakon benda iz grada na Vrbasu, u veselim ritmovima trube na Janjskim otokama je zasvirao i sastav "Zemlja gruva".

Ipak, najviše pažnje privukao je popularni hrvatski pank rok sastav "Hladno pivo", koji je nastupio poslije njih.

Hrvatski pankeri su za publiku svirali svoje najveće hitove sa posljednjeg albuma "Dani zatvorenih vrata", a publika ih je iznenadila zahtjevom da sviraju pjesme sa svojih prvih autorskih izdanja.

Bend je okupljenima ispunio želju uz upozorenje da se možda neće sjetiti svih tekstova.

Već od prvih taktova nastala je euforija u publici, gdje se moglo primijetiti i nekoliko baklji.

Nakon hrvatskih pankera publiku je za kraj zapalio sastav "Ritam nereda". Momci iz ovog benda su istakli da festival "Z.E.T. od Šipova" donosi poseban duh, te se nadaju da će on postati važna tačka na festivalskoj mapi regiona.

Nakon večernjih nastupa i noći provedene u kampu, u nedjelju ujutro već s prvim zrakama sunca gosti "Z.E.T." festa su polako napuštali kamp, prepuni utisaka uz obećanje da će se vratiti i sljedeće godine.

Tokom trajanja festivala nije zabilježen nijedan incident, a da su gosti zaista istinski poštovaoci prirode, dokazali su tako što su sami očistili kamp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije