Muzika

Završen džez festival na Zelenkovcu

Završen džez festival na Zelenkovcu
Završen džez festival na Zelenkovcu

ZELENKOVAC - Na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada završen je 15. Međunarodni džez festival, koji je trajao četiri dana.

Ove godine nastupili su, između ostalih, "Zoster", "Kendi kejn", Toni Kitanovski, "Kilo kilo banda", "Blazin kvartet", "Osa džez kvartet", "Ševa džez kvartet", "Ševa džez kvintet bend", "StereBosa", "Duško Šobat grup", "La kejv", "Kombajn kvartet", "Najlon klab" i Milan Vašalić Gajde.

Borislav Јanković, predsjednik Ekološkog pokreta "Zelenkovac" i idejni tvorac Festivala, rekao je da je ovo bio u muzičkom smislu najkvalitetniji festival do sada.

"Festival je donio kompletan uspjeh kraju, zajednici jer ovu našu prirodu predstavljamo svijetu. Napravili smo korak dalje, napravili smo dobru konekciju sa svijetom, a i sa domaćima. Zelenkovac je bio pun ljudi, a najbitnije je što je odavde otišlo puno lijepih slika, poruka", istakao je Јanković.

Milan Vašalić kaže da drugi put nastupa na ovom festivalu.

"Ovo je mjesto gdje se nalaze divni, pametni, interesantni ljudi koji za nekoliko dana naberu energiju za narednu godinu. Publika me je prihvatila fantastično, a to je muzičaru najbitnije. Pored svih mogućih festivala širom Evrope, ovo je oaza gdje dođem da se nahranim, opustim i pripremim za dalje", naglasio je Vašalić.

Sponzori festivala su Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Opština Mrkonjić Grad i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije