Muzika

Završen festival "Z.E.T. od Šipova", održan na lokaciji Janjske otoke u Šipovu

Završen festival "Z.E.T. od Šipova", održan na lokaciji Janjske otoke u Šipovu
Završen festival "Z.E.T. od Šipova", održan na lokaciji Janjske otoke u Šipovu

Festival zabave, ekologije i turizma "Z.E.T. od Šipova" održan je proteklog vikenda na jedinstvenoj lokaciji Janjske otoke u Šipovu.

Festival je otvoren u subotu u popodnevnim časovima nastupom benda "Triggers", koji je zabavljao sve posjetioce i kampere koji su tokom dana pristizali. Pored ovog benda pred publikom na Janjskim otokama prvog dana su nastupili sastavi "SoundBrockerz", "Babe Barbarella", "Ničim izazvan", "Ispad!" i "Psihomodo pop".

Slađana Zrnić, portparol festivala, ističe da je Šipovo i Janjske otoke tokom trajanja festivala "Z.E.T. od Šipova" posjetilo oko 1000 ljudi koji su organizovanim prevozom pristizali iz svih gradova Bosne i Hercegovine.

"Osim koncertnog i muzičkog dijela festivala, publika je mogla učestvovati u raznim radionicama, a najviše interesovanja je bilo za penjanje na stijenu i vožnju biciklima. Brojni posjetioci su se takođe takmičili u puštanju zmajeva, školi pravljenja papirnih aviona i svjetskom prvenstvu u igri 'Čovječe, ne ljuti se'", istakla je Zrnićeva.

Drugog dana festivala nastupili su bendovi "Agora", "Aurora", "Tupas mene", "Grate", "Irie FM", i "Atheist Rap".

"Nastupi bendova su u prosjeku trajali od sat do sat i po vremena. Najveću pažnju publike je privukao nastup bendova 'Psihomodo Pop' i 'Grate'. 'Atheist rap' je takođe imao mnogo publike na svom koncertu, ali njihov nastup je bio nešto kraći", naglasila je Zrnićeva.

Portparol dodaje da je najveće iznenađenje za organizatore, ali i za posjetioce festivala bilo takmičenje u kuvanju kotlića. Na popularnoj kotlićijadi, koja je organizovana posljednjeg dana festivala, nagradu i prvo mjesto odnio je veganski kotlić.

Osim muzičkog dijela i radionica, posjetioci su mogli da se upoznaju sa ljepotama jedinstvene lokacije Janjske otoke, a mnogi od njih su mogli da kupe i razne suvenire koje su prodavali stanovnici Šipova. Takođe veliko interesovanje je bilo i za plesnu radionicu uz bubnjeve pod nazivom "Wild Spirit".

"Pamtićemo ovaj festival po tome što je sve proteklo bez incidenata i mi kao organizatori smo jako zadovoljni. Za nas je ovo samo probni 'Z.E.T. od Šipova'. Sljedeće godine se vraćamo sa novim programom i još boljim festivalom", istakla je Zrnićeva.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije