Muzika

Željko Bebek jubilarnu turneju počinje u Beogradu

Željko Bebek jubilarnu turneju počinje u Beogradu
Željko Bebek jubilarnu turneju počinje u Beogradu

Jedan od najznačajnijih pop-rok pjevača u protekle četiri decenije svoj jubilej proslaviće na specijalnoj, samo za ovu priliku osmišljenoj koncertnoj turneji koja obuhvata i koncert u Beogradu, 4.11. u Sava Centru.

To je ujedno i prvi veliki solistički koncert Željka Bebeka u Beogradu, a u sklopu ove slavljeničke turneje, Bebek će održati i niz ekskluzivnih koncerata u Zagrebu, Ljubljani, Skoplju i Sarajevu.

Koncertna turneja Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar kruna je karijere Željka Bebeka kojom ova živa rok legenda slavi 40 uspješnih godina u samom vrhu muzičke scene naših prostora. Radi se o pravom muzičkom spektaklu, u kojem se Željku na bini istovremeno pridužuje čak 60 muzičara, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, kao i Bebekov prateći rok bend.

Harizmatični Bebek vinuo se u vrh muzičke scene nekadašnje Jugoslavije početkom 70-ih kao frontmen Bijelog Dugmeta i postao sinonim najplodnijeg muzičkog razdoblja grupe koju je napustio   1984. i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali mnogi autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić…. a Bebek je njihove pesme, gotovo sve do jedne sa svojim karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hit do hita! Od  kultnog albuma Kad bi' bio bijelo dugme Željko Bebek je s Bijelim Dugmetom objavio 9 studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a protekle je godine u čast muzičkog rođendana objavljena i njegova antologija s četiri CD-a.

Željko Bebek ovaj je muzički projekat pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentom Tomislavom Kašljevićem koji stoji iza produkcije celokupne koncertne turneje Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar. Uz njega u projektu učestvuju i druga muzička imena, pre svih, Branimir Mihaljević i Ante Gelo koji je pisao nove aranžmane za numere u pratnji orkestara, te dirigent Josip Cvitanović.

Dođite da zajedno sa Bebkom proslavite veliki jubilej i pjevate neke od hitova Bijelog Dugmeta kao što su: Selma, Ima neka tajna veza, Odlazim, Što bi dao da si na mom mjestu, Sve će to mila moja…, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Sanjao sam noćas da te nemam…. pa sve do prepoznativih Bebekovih hitova: Laku noć svirači, Gdje sam bio s kim' sam pio, Kaldrma, Zuta ruža s Dunava, Da je sreće bilo, Tijana…..

Karte po ceni od 2000, 2300, 2600 i 2900 dinara mogu se kupiti na blagajni Sava Centra i sistemu Eventim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije