Muzika

Zirojević pobjednik dječjeg muzičkog festivala "Zvon zvonke pjesme"

Zirojević pobjednik dječjeg muzičkog festivala "Zvon zvonke pjesme"
Zirojević pobjednik dječjeg muzičkog festivala "Zvon zvonke pjesme"

TREBINJE - Stevan Zirojević, koji je na Đurđevdanskom festivalu u Banjaluci osvojio osmo mjesto sa pjesmom "Kiša pada", s istom interpretacijom je bio pobjednik 17. Dječjeg muzičkog regionalnog festivala "Zvon zvonke pjesme", koji je u subotu veče održan u Trebinju.

Budući da na ovom festivalu djeca pjevaju već izvođene hitove, i Doroteja Radanović, koja je takođe učestvovala na Đurđevdanskom festivalu, izvodila je svoju pjesmu "Ljetna luka" i osvojila drugo mjesto, dok su treće mjesto podijelile tri djevojčice: sestre Anja i Anđela Đurić sa kompozicijom "Naša mama" i Stefanija Pajić koja je izvodila "Moj svijet".

"Nije bilo teško ni naučiti, ni izvesti ovu pjesmu, zaista mi je odgovarala", kazala je kratko Doroteja kojoj je, kako kaže, čast što je u svom gradu osvojila drugo mjesto.

I Stevanu je, kako dodaje, bilo drago što je, nakon osmog mjesta na Đurđevdanskom festivalu, u svom gradu osvojio prvo, gdje je učestvovao i prošle godine i osvojio treće mjesto.

Među 16 ovogodišnjih izvođača "Zvona zvonke pjesme", najmlađa učesnica je bila malena Mara Nožica, kojoj je za to pripala posebna nagrada.

Nastup mladih pjevača pratili su članovi trebinjske plesne grupe "Maris", a nastupio je i trebinjski Dječji hor, kao i mališani koji su bili raniji učesnici festivala, kao revijalni izvođači

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije