Pozornica

"Pokondirena tikva" na repertoaru nakon četvrt vijeka

"Pokondirena tikva" na repertoaru nakon četvrt vijeka
Foto: N.N. | "Pokondirena tikva" na repertoaru nakon četvrt vijeka

PRIJEDOR - Pozorište Prijedor danas počinje pripremati predstavu "Pokondirena tikva" koja je ponovo na repertoaru ove kuće nakon 25 godina, najavio je direktor Zoran Baroš.

"Oslanjamo se na domaći ansambl, osim što za lik Evice reditelj treba tek da se odluči. Danas krećemo sa čitajućim probama, nakon čega ćemo imati i konačnu podjelu", rekao je Baroš Srni.Čuvenu komediju Jovana Sterije Popovića režiraće Lilijana Ivanović, koja je prošle sezone potpisala dvije predstave prijedorskog pozorišta - "LJubav i još neke stvari" i "Neobično veče".

"Biće ovo treća premijera u ovoj sezoni, nakon predstava `Kolubarska bitka` i `Djed Mraz na metli`. Odmah nakon festivala koji ćemo imati u aprilu, počećemo pripremati i narednu predstavu, a moguće i dvije", kaže Baroš.

Prema njegovim riječima, u opticaju su i teksovi "Jesenja sonata", "Šovinistička farsa" i "Tramvaj zvani čežnja", a izbor će biti poznat početkom maja.

U sezoni 1993/1994. godine Sterijin komad iz 1830. godine u Pozorištu Prijedor režirao je Radenko Bilbija, a igrali su Zlata Kogelnik, Tanja Mandić, Rade Stupar, Željka Knežević, Vukašin Vukadinović, Zorica Jojić, Darko Cvijetić i Ognjen Vukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije