Pozornica

Anica Dobra u suzama: Milena, nikada ti nisam rekla da te volim!

Anica Dobra u suzama: Milena, nikada ti nisam rekla da te volim!
Foto: telegraf.rs | Anica Dobra u suzama: Milena, nikada ti nisam rekla da te volim!

Anica Dobra rasplakala se na sceni "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru, na komemoraciji Mileni Dravić.

U potresnom govoru Anica je prepričala neka od mnogih iskustava sa pokojnom divom jugoslovenskog glumišta, spomenula je i Mileninu ljubav, pokojnu glumačku veličinu Dragana Nikolića, a u jednom momentu u suzama je rekla da joj je žao što Mileni nikada nije rekla da je voli.

Anica Dobra/Telegraf
Anica Dobra/Telegraf

Diva srpskog i jugoslovenskog glumišta preminula je 14. oktobra, u bolnici u Beogradu, u 79. godini života.

Dušan Kovačević na samom početku održao je emotivni govor, spomenuvši i Mileninu ljubav, pokojnog glumca Dragana Nikolića.

"Milena je bila nagrađena Dobričinim prstenom i bila je istinski srećna zbog toga. Njeno srce i duša bili su scena... Dve i po godine nakon rastanke, srešće se u nekom dalekom svetu koji postoji za one koji se vole", rekao je Kovačević.

Poslije njega govor je održala Seka Sablić, koja nije mogla da obuzda emocije, već je počela da plače.

"Ostaje nam samo da se ponosimo što je bila naša, što ju je publika obožavala od prvog dana, pa sledećih 50 i više godina. Što jebila neodoljiva u komediji, moćna u drami,  Neodoljiva u komediji, moćna u drami, što je prešla granicu, a nije otišla... Što je bila dobra, iskrena, draga, dobar prijatelj, lepa... Do zadnjeg dana lepa i hrabra... Veoma hrabra, jer se godinama sa strašnim danima. Strašnim! Prvo, boreći se za Draganov život, a onda i za svoj. Obe bitke je izgubila. Ja sam sigurna da njena duša sada ide prema nekom svitanju..", u suzama je rekla Seka.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

Brojne kolege i prijatelji prisustvovali su komemoraciji u Zvezdara teatru.

Milena Dravić u Zvezdara teatru igrala je 28 godina.

Za sobom je na daskama u Zvezdara teatru ostavila uloge u predstavama "Ptic i Ptica" (1987), "Urnebesna tragedija" (1991), "Kako potamaniti gamad" (1994), "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" (1996), "Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira" (1998). Predstava u kojoj je najduže igrala je "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" koju je za 18 godina odigrala 314 puta.

(telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije