Pozornica

"Autošovinisti" oduševili Kotorvarošane

"Autošovinisti" oduševili Kotorvarošane
"Autošovinisti" oduševili Kotorvarošane

KOTOR VAROŠ - Na Festivalu omladinskih pozorišta "Varoš fest" u Kotor Varošu sinoć su se predstavili glumci iz Lopara sa komedijom "Autošovinisti" i mladi članovi Dramske scene iz Prnjavora sa dječijom predstavom "Bajka u bajci".

Komedijom "Autošovinisti", autora Miodraga Lukića, prikazano je kako se u finansijskoj i stvaralačkoj krizi pokušava zaraditi novac na račun sunarodnika u Švajcarskoj, ne sluteći da i u dijaspori ima prevaranata.

Član Pozorišta "Duga" iz Lopara Dragan Lukić kaže da je ova predstava parodija na sveukupna dešavanja u društvu.

"Premijeru smo imali u Loparama, a zatim smo se predstavili i na 'Ćuprija festu' u Višegradu. Zadovoljstvo nam je što smo u Kotor Varošu prvi put nastupili i što je komedija srdačno prihvaćena", rekao je Lukić.

Pozorište "Duga" iz Lopara postoji već pet godina i do sada su uradili pet predstava i jednu monodramu. Redovno učestvuju na festivalima u Švajcarskoj, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i BiH.

Prvog dana na "Varoš festu" dječiju predstavu "Bajka u bajci" izveli su mladi glumci Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora.

Drugi Festival omladinskih pozorišta biće nastavljen danas kada će Amatersko dramsko pozorište "Jovan Sterija Popović" iz Kotor Varoša odigrati predstave "Ah, ta ljubav" i "Uspavana ljepotica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije