Pozornica

Baletska bajka na ledu pred Banjalučanima

Baletska bajka na ledu pred Banjalučanima
Baletska bajka na ledu pred Banjalučanima

BANJALUKA - Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga, u organizaciji "Queen estrade", nastupiće u Sportskoj dvorani "Borik" u subotu sa početkom u 20 časova.

Ansambl na ledu čine 24 klizača pobjednika olimpijskih igara, svjetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava, a u Banjaluci će izvesti spektakularnu baletsku predstavu na ledu "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog.

Ruski državni balet na ledu osnovan je 1967. godine i baštini tradiciju sanktpeterburške škole klasičnog baleta. Gracioznost klizača, maštovita kostimografija i scenografija, specijalni efekti, vještine svjetskih umjetnika plesa na ledu uz bezvremensku muziku Petra Iljiča Čajkovskog, omogućiće Banjalučanima uživanje u prvoklasnom umjetničkom događaju koji oduševljava publiku širom svijeta. Londonski "Royal Albert Hall", "Sadlers Wells", "Singapur Esplanade", "Montreal Place des Arts", "Cape Town Artscape", samo su neka od mjesta koja su ovaj jedinstveni umjetnički performans nagradila ovacijama nakon izvođenja.

"Sama činjenica da su u ovom baletu na ledu učestvovali višestruki svjetski i evropski prvaci, te da su umjetnički i muzički direktori među najznačajnijim ruskim umjetničkim imenima bila je dovoljan razlog da Addiko Bank, kao društveno odgovorna kompanija, podrži organizaciju ovog događaja, pružajući gradanima Banjaluke priliku da uživaju u svjetski jedinstvenom umjetničkom spektaklu", istakla je Marija Panić, marketing menadžer Addiko Banke, zlatnog sponzora ove baletske predstave na ledu, te je dodala da će takođe podržati i izvodenje ove baletske predstave u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije