Pozornica

Beogradski glumci odigrali predstavu "U/s/meće življenja"

Beogradski glumci odigrali predstavu "U/s/meće življenja"
Beogradski glumci odigrali predstavu "U/s/meće življenja"

MRKONJIĆ GRAD - Glumci beogradske Ustanove kulture "Vuk Karadžić" odigrali su predstavu "U/s/meće življenja" na "Danima pozorišta" u Mrkonjić Gradu.

Komedija je nastala po tekstu Tatjane Kecman, koja kaže da je komad duhovita priča o dva bračna para.

"Ljudi ne primećuju svoj život, uglavnom se bave tuđim životom i mi smo to u predstavi alegorijski preneli na smeće ispred dvorišta, odnosno na onu narodnu - počisti smeće ispred svog praga pa onda dalje", rekla je Kecmanova.

Prema njenim riječima, predstava je komedij,a ali na kraju "pukne čir".

"Nismo hteli da manipulišemo predstavom, na kraju smo mogli napraviti neku veselu scenu, a mi smo uradili suprotno, tako da će se svako od nas zapitati šta je on prvi uradio u svom životu pa tek onda pričati o komšiji", objasnila je Kecmanova.

Osim Kecmanove, u predstavi su sinoć igrali Milo Đorđević, Jovo Maksić i Milena Đorđević.

U selekciji ovogodišnjih "Dana pozorišta" u kategoriji profesionalnih teatara pored, osim "U/s/meća življenja", našle su se i predstave "Metar i po do Cezara" Teatra "Novi pokret" iz Beograda i "Komad" podgoričkog "Arta 365".

Publika će u kategoriji amaterskih i studentskih pozorišta moći da pogleda predstave "Kafana bluz" Studentskog pozorišta Pale i "Šmizle" Kamerne scene "Miroslav Antić" iz Sente.

Predstave će ocjenjivati publika, a novčane nagrade su planirane za najbolju amatersku i najbolju profesionalnu predstavu, kao i plakete.

U čast pobjednika članovi Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad premijerno će odigrati predstavu "Grebanje" Tanje Šljivar, u adaptaciji i režiji Dubravke Nikolić.

Manifestacija "Dani pozorišta", koje organizuje Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, trajaće do 11. avgusta.

Sponzori su Hidroelektrane na Vrbasu, opština Mrkonjić Grad i brojna preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije