Pozornica

Borba hiphopera ulazi u završnicu

Borba hiphopera ulazi u završnicu
Borba hiphopera ulazi u završnicu

TUZLA - Grad Tuzla će u subotu, 20. maja, u 15 časova, na Soni trgu ugostiti osam najboljih freestyle repera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, koji će se boriti za titulu pobjednika "Red Bull RapLike 2017", najvećeg regionalnog hiphop takmičenja.

Reperi koji će se boriti u finalu ovog takmičenja za krunu kralja freestyle repovanja su Arot, Darko Richter i MC Nuha iz BiH; Krljo i Sultan iz Hrvatske; te Mali Princ Popz, Samuraj Krek i VeB iz Srbije.

Jedan od organizatora ovog velikog regionalnog takmičenja, poznati reper Frenkie, ističe da ovogodišnju listu finalista čine neka od najboljih imena regionalne hiphop scene.

"Očekujemo odličnu atmosferu u subotu. Koliko mogu da primijetim  svim takmičarima je drago što se ovo dešava. U međuvremenu se pojavio i ojačao taj smjer freestyle rep borbi na Balkanu. Imamo regionalnu grupu 'Rap Skillz', i Toza iz ove grupe je jedan od naših članova žirija. Interes za ovo takmičenje raste i dobijamo nova imena i nove generacije se pojavljuju, a 'Red Bull RapLike' sve to izdiže na viši nivo", istakao je Frenkie.

Slavni reper je dodao da i takmičare i publiku očekuje spektakl jer su organizatori za ovu priliku pripremili veliku binu i odličan razglas.

"Očekujemo više od pet hiljada ljudi na Soni trgu u Tuzli. Momci koji će se takmičiti u finalu raduju se što se ovako nešto dešava i nadaju se da će im upravo ovakvo takmičenje pomoći u njihovim karijerama i njihovom stvaralaštvu", naglasio je Frenkie.

Žiri koji će ocjenjivati nastupe regionalnih repera činiće neka od najvećih imena muzičke scene.

"U žiriju će biti Brano iz benda 'Dubioza kolektiv', zatim Toza iz grupe 'Rap Skillz Osijek'. Tu je i Grasshoper iz Srbije, koji je učesnik ranijih rep freestyle takmičenja. Dolazi nam i gost iz Njemačke reper Celo 385, koji je porijeklom iz BiH, a trenutno je jedan od najpopularnijih repera u Njemačkoj, a posljednji član žirija ću biti ja", dodao je Frenkie.

Poznati reper je naglasio da će za muzički dio takmičenja biti zadužen DJ Soul koji je osnivač grupe FM Jam, a voditelji programa su reperka Sajsi MC i njena sestra Tijana iz Beograda.

Publika koja želi da prati ovo veliko regionalno takmičenje u freestyle repovanju može da pogleda videosnimke predstavljanja svih takmičara na oficijelnoj internet stranici "Red Bull RapLike 2017".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije