Pozornica

Brajović i Trifunović u Narodnom pozorištu Mostar

Brajović i Trifunović u Narodnom pozorištu Mostar
Brajović i Trifunović u Narodnom pozorištu Mostar

MOSTAR - Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u četvrtaku 20 sati bit će izvedena predstava "Voz" Zvezdara teatra iz Beograda.

Kako je saopšteno iz tog pozorišta, predstava je rediteljski debi čuvenog glumca Voje Brajovića, koji u ovoj duodrami i igra uz poznatog glumca Sergeja Trifunovića.

- Inspiriran delom Kormaka Mekkartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije - izjavio je Brajović.

- U početku svega, bijaše reč. Reč, istovremeno najskuplja i najjeftinija stvar. Ništa se ne bagateliše tako olako kao reč. Pokušavam da napišem nešto za program, ali mi se u lice ceri zaludnost tog čina. Da se išta smisleno da napisati, scenska postavka ovog dela bila bi besmislena. Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati - naveo je o predstavi Trifunović.

Predstava se igra u sklopu međunarodne kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske - “Mostarsko proljeće”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije