Pozornica

Brojne poznate ličnosti na premijeri predstave "Sjećaš li se Doli Bel"

Brojne poznate ličnosti na premijeri predstave "Sjećaš li se Doli Bel"
Foto: Nedžad Uglješa | Brojne poznate ličnosti na premijeri predstave "Sjećaš li se Doli Bel"

Na gala premijeru predstave "Sjećaš li se Doli Bel" reditelja Kokana Mladenovića u Kamernom teatru 55 stigle su brojne poznate ličnosti iz kulturne, javne i političke scene BiH, ali i regije.

Bili su tu, između ostalih, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević, gradonačelnik Hvara Rikardo Novak...

Premijerno izvođenje predstave "Sjećaš li se Doli Bel" gledaće i Abdulah Sidran prema čijem je tekstu urađena predstava, Svetlana Cenić, Samer Rešidat, Ademir Kenović, Pjer Žalica, Saša Torlaković, Bane Trifunović, Tarik Filipovović, Bojan Hadžihalilović, Mirvad Kurić i mnogi drugi. Tu su i direktori vodećih teatarskih kuća iz cijele bivše Jugoslavije među kojima su direktor zagrebačkog pozorišta Gavela Dražen Ferenčina, intendant HNK u Osijeku Božidar Šnajder te upravnik zaječarskog pozorišta Vladimir Đurđić.

Predstava "Sjećaš li se Doli Bel" adaptacija je istoimenog romana Abdulaha Sidrana koji je Kamernom teatru 55 ustupio prava za dramatizaciju predstave. Premijeri predstave prethodile su intenzivne probe koje su trajale dva i po mjeseca, a Mladenović je istakao da je "Sjećaš li se Doli Bel" zapravo zajednička posveta autorskog tima i glumačkog ansambla Sarajevu iz ovog romana.

Uloge u predstavi "Sjećaš li se Doli Bel" ostvarili su Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Davor Golubović, Elma Juković, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Saša Petrović, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović i Saša Krmpotić. Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dok je za kostime i scenografiju zaslužna Adisa Vatreš-Selimović.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije