Pozornica

Članovi RKUD "Pelagić" putuju na Halkidiki

Članovi RKUD "Pelagić" putuju na Halkidiki
Foto: N.N. | Članovi RKUD "Pelagić" putuju na Halkidiki

NES FOKIS - Stotinu djece uzrasta od devet do 14 godina iz Banjaluke, među kojima je 60 članova banjalučkog Radničkog kulturno-umjetničkog društva (RKUD) "Pelagić", otputovaće u četvrtak, 7. juna, u dječji kamp na grčkom poluostrvu Halkidiki.

Predsjednica RKUD "Pelagić" Olja Čudić rekla je da će djeca besplatno boraviti u kampu, koji se nalazi u mjestu Nes Fokis na Halkidikiju, do 16. juna.

Čudićeva je navela da odlazak i boravak djece organizuju Ambasada Grčke u BiH i Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj, te da djecu u kampu očekuje dobro organizovan program, koji uključuje puno svakodnevnih aktivnosti, igre i sportove.

"Naš RKUD je prvi put dobio ovakvu mogućnost, a s obzirom na to da su organizatori naveli da ne moraju biti svi članovi društva, uključili smo i tridesetak učenika Osnovne škole 'Ivan Goran Kovačić', desetak djece iz banjalučke parohije Paprikovac slabijeg materijalnog stanja i djecu iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida", rekla je Čudićeva.

Ona je istakla da u timu sa djecom putuje i 10 profesora te glavni koreograf RKUD "Pelagić" Vjekoslav Dragušić, kao i trener djece.

"Kamp je toliko pripremljen da čak u okviru programa imaju i učenje jahanja. Ove godine smo prvi put dobili mogućnost odlaska djece besplatno u kamp, a pokušaćemo da dogovorimo da ovakvi odlasci budu organizovani svake godine i da postanu tradicija", rekla je Čudićeva.

Ona je podsjetila da je RKUD "Pelagić" osnovan 1927. godine te da su ga osnovali tadašnji sindikalni radnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije