Pozornica

"Dani komedije" počinju 25. marta

"Dani komedije" počinju 25. marta
Foto: Arhivska fotografija | "Dani komedije" počinju 25. marta

Pozorišni festival "Dani komedije" biće održan u Bijeljini od 25. do 30. marta, a biće odigrano šest predstava u izvođenju pozorišnih trupa iz Srbije i Srpske, najavljeno je iz bijeljinske Gradske uprave.

Festival, koji se ove godine održava 18. put, biće otvoren 25. marta predstavom Zvezdara teatra "Generalna proba samoubistva" u kojoj, prema tekstu i režiji Dušana Kovačevića, igraju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

Kovačević ovaj komad definiše kao gorku komediju o laži, a predstava je osvojila više od deset nagrada na najprestižnijim pozorišnim festivalima u Srbiji.

 Drugog dana, 26. marta, biće odigrana predstava "Idealna polovina", prema tekstu Milene Depolo, a u izvođenju glumaca iz beogradske Agencije "Scena".

Riječ je o urnebesnoj komediji u kojoj igraju Olga Odanović, Milan Kalinić, Vučić Perović i Anastasija Mandić.

Na repertoaru 27. marta je predstava "Bračni parastos" banjalučkog Gradskog pozorišta "Jazavac", u kojoj, prema tekstu Mata Morilja, u režiji Đurđe Tešić, igraju Snježana Mišić i Aleksandar Blanić.

Predstava po čuvenom djelu Petra Kočića "Jazavac pred sudom" pred gledaocima će se naći 28. marta, u izvođenju glumaca Beogradskog dramskog pozorišta Daniela Siča, Ivana Tomića, Ervina Hadžimurtezića i Stevan Mrđenovića, u režiji Žanka Tomića.

Petog dana Festivala, 29. marta, na repertoaru je predstava beogradskog "Teatra na brdu" - "Šećer je sitan, osim kad je kocka", u kojoj, prema tekstu i režiji Nikole Pejakovića, igraju Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Aleksandra Tomić.

Ovogodišnji Dani komedije trajaće dan duže nego prethodnih godina i biće zatvoreni 30. marta predstavom "Državni lopov" bijeljinskog Teatra "Maslačak", u kojoj prema tekstu Fadila Hadžića, u režiji Nenada Blagojevića, igraju Nenad Blagojević, Dušan Ranković i Emrah Mujkanović.

Sve predstave ovogodišnjeg festivala biće igrane od 20.00 časova u Centru za kulturu, a karte su već u prodaji.

Cijena ulaznica za pet predstava je 15 KM, a za predstavu šestog dana 10 KM.

Organizatori su pripremili popust za pakete karata, pa paket ulaznica za pet predstava košta 50 KM, a oni koji kupe ovaj paket dobijaju i besplatnu ulaznicu za šesti festivalski dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije