Pozornica

Dara Stojiljković (80) odbranila master iz dramaturgije najvišom ocjenom

Dara Stojiljković (80) odbranila master iz dramaturgije najvišom ocjenom
Dara Stojiljković (80) odbranila master iz dramaturgije najvišom ocjenom

BANJALUKA - Dara Stojiljković, glumica, juče je na Akademiji umjetnosti RS u Banjaluci, u 80. godini, najvišom ocjenom odbranila master na temu "Dramsko oblikovanje poezije na radiju" i na taj način stekla zvanje mastera dramaturgije.

Njeno izlaganje, odnosno praktični dio rada, slušao je veliki broj studenata, profesora i kolega, dok je sama odbrana bila prilika da glumica još jednom potvrdi svoj temeljan pristup radu.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas imali ovakvu odbranu rada u našoj ustanovi i što smo na ovaj način sigurno postali jedinstveni u okruženju. Dara je u ovim godinama uradila jedan izuzetno ozbiljan rad i svima nam pokazala svoju odgovornost prema poslu, zapravo prema svemu što je radila i radi u životu", izjavio je za "Nezavisne" Luka Kecman, dekan banjalučke Akademije, koji je juče odbranu rada glumice pratio u svojstvu predsjednika stručne komisije, dok je Zoran Đerić bio mentor, a Nataša Glišić članica komisije.

Kecman je naglasio  i to da se na ovaj način niko do sada nije bavio ovom temom, kao i to da je od posebne važnosti poruka koju je glumica na ovaj način poslala svim mladim studentima koji su došli da je slušaju.

"S obzirom na to da je pre gotovo trideset godina u Beogradu upisala magistarski, ali su je životne okolnosti sprečile da ga odbrani, ipak je završila započeti posao", naglasio je Kecman.

Publika je juče imala zaista jedinstvenu priliku da čuje spoj raskošnog dramskog i radio-dramskog iskustva glumice koji je obuhvatila u svom istraživačkom radu.

Dara je u roku završila master studij i položila trinaest ispita sa najvišom ocjenom. Tokom studija, kako je naglasila za "Nezavisne", bilo joj je zadovoljstvo raditi i studirati sa dosta mlađim kolegama.

"Uvek kažem mladima da ne smeju nikada posustati u stalnom radu na sebi, kroz obrazovanje je to posebno važno", zaključuje Dara, koja je ponosna na uspješno završen, kako kaže, "započet posao".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije