Pozornica

Dimić ne dozvoljava da Trifunović padne u zaborav

Dimić ne dozvoljava da Trifunović padne u zaborav
Foto: N.N. | Dimić ne dozvoljava da Trifunović padne u zaborav
Milan Rakulj

BANJALUKA - Nakon više od 20 igranja monodrame "Ima neka tajna veza", koja se bavi likom i djelom Duška Trifunovića, mladi glumac Milan Dimić zbog stalne zainteresovanosti za ovaj komad kreće na novu, kako je kazao za "Nezavisne", mini-turneju.

 Prva zakazana predstava o majstoru stiha, koji je obilježio i obilježava mladost generacija širom bivše Jugoslavije, biće odigrana u Centru za kulturu u Laktašima u srijedu veče, s početkom u 19 časova. Potom slijedi igranje u Tuzli u Teatru "Kabare" 15. februara, pa u Pozorištu Prijedor 19. februara i na kraju u Novom Sadu na "Prolećnim Brankovim danima" 20. marta. Potonju manifestaciju organizuje "Brankovo kolo", na kojem je Duško Trifunović u decenijama iza nas bio rado viđen gost, te će stoga ovo igranje za Milana Dimića biti od posebnog značaja.

"Veoma se radujem narednim igranjima, a veliko mi je zadovoljstvo kao mladom čovjeku da se pojavim na 'Brankovim danima' i da budem dio 'Brankovog kola', festivala koji je u samom vrhu ne samo Srbije, već Balkana, a takođe mi je i velika čast što sam uvršten u program. Duško je dobitnik 'Brankove nagrade' 1958. godine, a ja ću da oživim njegov lik i djelo na istom mjestu 61 godinu poslije velike nagrade", kazao je Dimić, koji je željan novih uloga i izazova.

Kako je naveo ovaj mladi glumac, želi da se okuša u filmu ili seriji, ali dok se to ne desi, on krči put monodramom koju je već pogledalo preko 2.000 ljudi.

"Sjećam se jednog igranja za školu, i to osnovnu, stariji razredi... Djeca su mislila da sam ja lično Duško, što je u jednu ruku smiješno i što je meni lično drago jer sam glumački uspio u tome, a s druge strane tužno jer djeca minimalno poznaju naše pjesnike ili skoro nikako. Poslije jednog igranja prišla mi je baka sva u suzama, pitao sam je šta nije u redu, a ona je brzo odgovorila da je sve u najboljem redu i da sam je oduševio i ganuo do suza. Još je dodala da je poznavala Duška i da bi on sigurno bio oduševljen. To mi je bio najbolji kompliment", ispričao je Dimić anegdote sa prijašnjih igranja monodrame.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije