Pozornica

Dječije pozorište RS gostuje u Abakanu: Stota Folklorna magija

Dječije pozorište RS gostuje u Abakanu: Stota Folklorna magija
Dječije pozorište RS gostuje u Abakanu: Stota Folklorna magija

Predstavom "Folklorna magija", autora i reditelja Bonje Lungova, Dječije pozorište (DP) RS će od 2. do 8. jula učestvovati na Međunarodnom ekološko-etnološkom festivalu lutkarskih pozorišta "Čir Čajan" u Abakanu, u Ruskoj Federaciji.

Na ovom prestižnom festivalu, koji je promotivnog karaktera, glumci DP RS će upriličiti stoto izvođenje "Folklorne magije".

Predrag Bjelošević, direktor DP RS, kaže da će festival okupiti oko 40 pozorišta iz čitavog svijeta. Podsjetio je da je nakon premijere, koja je izvedena prije četiri godine, do danas "Folklornu magiju" odgledalo oko 30.000 gledalaca.

"Osim banjalučke i publike širom RS, predstavu je gledala i publika u mnogim evropskim gradovima, a u oktobru prošle godine naši glumci su je izveli u Sankt Peterburgu", istakao je on.

Dodao je da je riječ o etno-predstavi za sve uzraste koja je bogata narodnim izvornim stvaralaštvom i folklorom banjalučkog kraja i balkanskih prostora.

Glumac Aleksandar Blanić, kojem je povjerena jedna od uloga u predstavi, kaže da je veliko zadovoljstvo posjećivati međunarodne festivale i upoznavati druge kulture i kolege.

Iz DP RS su podsjetili da su uspješno okončali 56. sezonu, osvojivši mnogobrojne nagrade na međunarodnim festivalima, tokom koje su imali 198 izvođenja predstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije