Pozornica

Evropska noć teatra u 9 gradova BIH

Evropska noć teatra u 9 gradova BIH
Evropska noć teatra u 9 gradova BIH

BANJALUKA - U okviru manifestacije "Evropska noć teatra" 16 pozorišnih kuća u devet gradova BIH, pod sloganom "Bitni ili ne bitni" subotnju noć ispuniće pozorišnom i drugim vrstama izvedbenih umjetnosti.

Ispred Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, koje ima licencu za održavanje ove manifestacije u BIH, glumica Sandra Ikanović rekla je da se "Evropska noć teatra" već tradicionalno održava svake treće subote u jedanaestom mjesecu. Publika u Brčkom, Konjicu, Mostaru, Prijedoru, Sarajevu, Srebreniku, Travniku, Zenici imaće priliku da uživa u predstavama domaćih i gostujućih pozorišta, a najbogatiji program i ove godine u svom gradu spremile su pozorišne kuće iz Banjaluke.

Banjalučko studentsko pozorište u Klubu kulture "Bunker" (bivši Geto) sa početkom u 20.30 izvešće predstavu "Ćeraćemo se još" po tekstu Matije Bećkovića, u adapraciji i izvedbi Dragoslava Medojevića. Ulaz je slobodan.

Dječije pozorište Republike Srpske sa početkom u 18 časova izvešće predstavu "Tri praseta" Nikole Kolje Pejakovića. Ulaz je 6 KM.

Nevid Teatar u kafe baru Žiža sa početkom u 19.19 premijerno će izvesti komad "Bard iz Straforda u Evnoju, art poezija 5". Ulaz je slobodan.

Narodno pozorište Republike Srpske sa početkom u 20 časova na velikoj sceni izvešće predstavu "Otac i sin (Dečija posla)" po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Nikole Pejakovića. Ulaz je takođe 6 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije